Eerste recensies 'Wonder Woman'!

Eerste recensies 'Wonder Woman'!

Welke wonderen biedt deze DC-film?

Waar de Nederlandse fans nog twee weken moeten wachten, kunnen onder meer de Noord-Amerikaanse, Britse en Belgische (pas 21 juni) fans deze week naar de bioscoop voor Wonder Woman, de eerstvolgende film in het DC Extended Universe. De eerste signalen waren erg positief en nu verschijnen ook de eerste recensies online over de film van regisseur Patty Jenkins. De grote vraag: weet deze DC-film de critici wel te overtuigen?

Hieronder een greep uit de recensies, waarbij we spoilers hebben ontweken. De Rotten Tomatoes-meter staat op het moment van schrijven op 96 procent na 45 recensies, met een 7.8/10 als gemiddelde beoordeling.

Critical Hit - Positief

"Wonder Woman heeft een frisse wind. Richting het einde zijn misschien wat probleempjes, maar een rechtdoorzee plot, een echt heroïsche held, veel pakkende actie en een prima verhaalvoortgang vormen een welkom breekpunt met de DCEU-traditie van middelmatigheid."

Newark Star-Ledger - positief

"Het geeft ons het type held waar veel van ons op verliefd raakten in die 12 cent-tijd van waarheid, gerechtigheid en de 'Amerikaanse manier'. En het type film dat we niet hebben gezien sinds Christopher Reeve voor het eerst ons leven binnenvloog."

TheWrap - positief

"Het is een film die niet alleen de tekortkomingen van superheldenfilms verbetert, maar het mixt ook slimmigheden, sentiment en adrenaline in de beste Hollywood-stijl."

USA Today - positief

"De actie in de film is explosief en innemend en het moment waarop Diana het niemandsland betreedt in het midden van een gevecht is prachtig om te zien."

Entertainment Weekly - positief

"Wonder Woman is slim, sluw en bevredigend op de manier zoals iedere superheldenfilm zou moeten zijn."

indieWire - positief

"Jenkins film gaat terug in de tijd om een herkomstverhaal af te leveren dat prima op zichzelf functioneert, maar ook voor opwinding zorgt voor de toekomst van de franchise."

Hollywood Reporter - positief

"Dit herkomstverhaal brengt een welkome verandering in het tempo van een superheldenwerkelijkheid dat zo vaak vol zit met interconnecties en cross-referenties."

CBR - positief

"Ondanks haar kracht en moed is er nog steeds een kwetsbaarheid die je naar het personage trekt. Zowel Jenkins als Gadot hebben een geweldige klus geklaard om Diana's herkenbaarheid te vertalen naar film."

Empire Magazine - positief

"Dawn of Justice bewees dat Gadot om kon gaan met het schoppen en slaan. In deze krijgt ze daadwerkelijk oprechte dialoog en de film geeft Diana de kracht, uitdaging en het geloof om het goede te doen."

Mr Sunday Movies - positief

"Ja, hij is best goed, maar niet geweldig."


De vraag is nu hoe de film het bij het publiek gaat doen. Het IMDb-cijfer staat op dit moment op een 8,4 en naar verwachting opent de eerste film met een vrouwelijke superheld in de hoofdrol in jaren met zo'n $100 miljoen. Dat zou een prima score zijn voor een film die naar verluidt ook zo'n bedrag kostte om te maken.

In Nederland debuteert de film met Gal Gadot als Wonder Woman op 15 juni. We sluiten af met de 'critics tv-spot':



NieuwsFilm

meest populair