Speelt Halle Berry de hoofdrol in de 'Blob'-remake?

Speelt Halle Berry de hoofdrol in de 'Blob'-remake?

Horror over een paarse blubber die mensen verorbert.

Regisseur Simon West (Con Air, The Expendables 2) probeert al enkele jaren een remake van de grond te krijgen rondom horrorfilm The Blob, welke de gelijknamige titels opvolgt uit 1958 (met Steve McQueen) en 1988 (met Kevin Dillon). Samuel L. Jackson werd twee jaar geleden aan de film verbonden, maar sindsdien hebben we te maken met radiostilte. Een paar maanden terug onthulde Jackson nog wel dat er naar nieuwe geldschieters gezocht wordt - vermoedelijke Chinese - en dat hij The Blob na Kong: Skull Island zou filmen. Dit is misschien niet meer van toepassing.

Bloody Disgusting rapporteert namelijk dat Swengroup een andere hoofdrolspeler gestrikt heeft. Het productiebedrijf heeft wel nog steeds regisseur West aan boord, maar van Jackson is er geen spoor meer te zien. In plaats daarvan wordt Kidnap-actrice Halle Berry aangegeven als hoofdrolspeelster. Zie hier. Of Jackson echt niets meer met de onderneming te maken heeft, zal de tijd uitwijzen.

Zowel in het origineel als de eerste remake draait het verhaal om een meteoriet die op Aarde inslaat. In de steen bevindt zich een buitenaardse organisme dat zich met allerlei levensvormen voedt. Mensen staan uiteraard bovenaan het lijstje. Elke keer wanneer het paarse blubber-monster iemand opslokt, wordt het groter. De versie van West loopt anders. Het mysterieuze wezen wordt dan ontketend door een groep mijnwerkers. De dorpelingen moeten vervolgens de krachten bundelen om de dag te redden. Één van hen had Samuel L. Jackson moeten zijn als een biochemicus.

Daar waar Chuck Russell's The Blob gebruik maakte van praktische effecten, wil Simon West zoveel mogelijk met de computer doen. Dat vertelde hij in 2015. "Met de hedendaagse CGI kunnen we de potentie van 'The Blob' volledig realiseren. De wereld die ik zal scheppen wordt absoluut geloofwaardig, meeslepend en emotioneel bevredigend. Het is spannend om een blijvend icoon aan een groter publiek te introduceren, evenals aan een nieuw tijdperk van fans."



NieuwsFilm

meest populair