Patty Jenkins plannen met 'Thor' onthuld

Patty Jenkins plannen met 'Thor' onthuld

En waarom vertrok ze?

Patty Jenkins brengt later deze maand Wonder Woman, de eerste keer dat de superheldin een solofilm krijgt. Het is een goed ontvangen film, die vermoedelijk ook prima zaken gaat doen aan de box office. Het scheelde niet veel, of Jenkins had Marvel-film Thor: The Dark World geregisseerd. Tijdens een interview met IndieWire lichtte Jenkins toe hoe haar film eruit had kunnen zien.

Het oorspronkelijke plan was een Romeo & Juliet achtige film te maken, die vooral draaide om de scheiding tussen Thor (Chris Hemsworth) en Jane Foster (Natalie Portman), waarbij laatstgenoemde tenminste iets te doen zou hebben. Maar dat feest ging niet door en Jenkins laat weten geen spijt te hebben van haar vertrek.

"Het was pijnlijk en jammer, omdat ik erg hield van die mensen en het idee om samen Thor te maken geweldig vond, maar het is een van die dingen," begon de regisseur. "Je moet zorgen dat je de film maakt die ook echt goed past bij die studio. Het was hartverscheurend, maar ik wist ook dat het de beste keuze zou zijn. Ik wist dat het goed was, omdat ik geen goede film kon maken met hun script."

Ook wist ze dat haar eventuele keuze die film wel te maken, invloed zou hebben op de rol van vrouwelijke regisseurs in Hollywood. "Hartverscheurend als het was, dacht ik ook dat ik niet iets kon maken waar ik niet in geloofde, van dat formaat. Ik wist dat het niet alleen invloed op mij zou hebben, maar ook op andere vrouwelijke regisseurs."

Wonder Woman draait vanaf 15 juni in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair