Sofia Boutella in gesprek voor HBO's 'Fahrenheit 451'-remake

Sofia Boutella in gesprek voor HBO's 'Fahrenheit 451'-remake

Over een toekomst waar brandweermannen boeken verdelgen.

Zoals we in april ontdekten krijgt Ray Bradbury's dystopische roman Fahrenheit 451 een nieuwe versie onder het bewind van HBO. Michael B. Jordan (Black Panther) en Michael Shannon (Nocturnal Animals) tekenden voor twee belangrijke hoofdrollen. Nu is bekend dat er een derde persoon gesprekken voert om de cast te versterken: The Mummy-actrice Sofia Boutella.

Het schrijfwerk van Bradbury stamt uit 1953. De eerste film, van François Truffaut, verscheen dertien jaar later op het grote scherm. Het plot volgt de totalitaire regering die een eenheid heeft opgericht, welke bekend staat als de brandweer, met de bedoeling boeken te verbranden.

Guy Montag (Jordan) vervult zijn werk als brandweerman zonder erbij stil te staan, totdat hij op een dag de jonge en excentrieke buurvrouw Clarisse ontmoet. Zij toont hem een wereld waarin boeken behoren, en ideeën en idealen niet onderdrukt worden door propaganda-televisie.

Mochten de gesprekken positief verlopen, dan is het de bedoeling dat Boutella de rol van Clarisse op zich neemt. Shannon kruipt in de huid van Montag's overste, genaamd Beatty. De regie ligt in handen van Ramin Bahrani, met wie Shannon werkte aan 99 Homes. Naast de filmmaker is ook Amir Naderi verantwoordelijk voor het script van de film. Hoewel HBO het project nog niet echt groen licht gegeven heeft, ziet het er allemaal wel gunstig uit.



NieuwsFilm

meest populair