TV-tips week 23: Gladiator, Cast Away & meer

TV-tips week 23: Gladiator, Cast Away & meer

Welke films raden we je komende week allemaal aan?

Iedere dag kiest FilmTotaal één TV-Filmtip uit. Dit zijn onze keuzes voor komende week. Alle films voor vandaag kan je bekijken in het Filmsoptv overzicht. Mocht je zelf een website of APP willen maken met deze films gebruik dan onze API.

Cast Away (2000)


Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Robert Zemeckis | Cast: Paul Sanchez, Lari White, Leonid Citer, David Allen Brooks

Chuck Noland is technicus bij koeriersbedrijf FedEx. Door zijn drukke werkzaamheden heeft Chuck weinig tijd voor zijn vriendin Kelly. Chucks hectische leven wordt abrupt onderbroken wanneer hij het slachtoffer wordt van een vliegtuigongeluk. Hij is de enige overlevende en hij strandt op een onbewoond eiland. Bekijk de trailer van Cast Away.

Gran Torino (2008)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Clint Eastwood | Cast: Clint Eastwood, Christopher Carley, Bee Vang, Ahney Her

Het leven van de gepensioneerde monteur Walt Kowalski bestaat uit doe-het-zelven, bier drinken en de maandelijkse knipbeurt bij de kapper. Hij is een verbitterde veteraan van de Koreaanse oorlog. Behalve zijn hond Daisy vertrouwt hij niemand genoeg om zijn zonden tegen op te biechten.Zijn buren zijn allemaal verhuisd of overleden. De nieuwe buren zijn immigranten uit Hmong waar hij een gruwelijke hekel aan heeft. Walt zit eigenlijk te wachten op het einde van zijn leven. Totdat iemand 's nachts probeert zijn Gran Torino te stelen. De auto glimt nog even mooi als op de dag dat Walt hem decennia geleden zelf van de montagelijn haalde. De poging tot diefstal brengt de verlegen tiener Thao in zijn leven. Deze buurjongen wordt onder druk gezet door Hmong-bendeleden om de auto te jatten. Maar omdat Walt zowel de roof als de bende tegenhoudt, wordt hij tegen zijn zin de held van de buurt.

Lees de recensie van Gran Torino geschreven door Kaj van Zoelen -

Bekijk de trailer van Gran Torino.

The Karate Kid (1984)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: John G. Avildsen | Cast: Ralph Macchio, Pat Morita, Elisabeth Shue, Martin Kove

Daniel LaRusso verhuist met zijn moeder naar Californie waar hij stapelverliefd wordt op een meisje. Wanneer zij echter door een lokale jeugdbende in elkaar geslagen wordt, vraagt hij Mr. Miyagi, een oude meester in de vechtsporten, om hem karatelessen te geven. Bekijk de trailer van The Karate Kid.

Gladiator (2000)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Ridley Scott | Cast: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen, Oliver Reed

Keizer Antonius Marcus Aurelius heeft zijn opvolger gekozen: generaal Maximus. De zoon van de keizer, Commodus, weet dit en laat de generaal en zijn gezin na de dood van zijn vader direkt vermoorden. Maximus overleeft echter de aanslag en ontsnapt. Na allerlei avontuern wordt hij gladiator en zweert wraak op Commodus. Bekijk de trailer van Gladiator.

The Lone Ranger (2013)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Gore Verbinski | Cast: Johnny Depp, Armie Hammer, William Fichtner, Tom Wilkinson

In The Lone Ranger ontpopt John Reid (Armie Hammer) zich tot The Lone Ranger, een gemaskerde legende van rechtvaardigheid. Samen met zijn indiaanse "side-kick" Tonto (Johhny Depp) bestrijdt hij hebzucht en corruptie. Een belangrijk detail hierbij is dat The Lone Ranger en Tonto ook goed met elkaar moeten leren samenwerken...

Lees de recensie van The Lone Ranger geschreven door Michelle Iwema -

Bekijk de trailer van The Lone Ranger.

Tropa de Elite 2: O Inimigo Agora é Outro (2010)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: José Padilha | Cast: Wagner Moura, Irandhir Santos, André Ramiro, Milhem Cortaz

Regisseur José Padilha claimt dat deze film zijn trilogie over geweld in de grootste Braziliaanse steden afsluit. De eerste was Ônibus 174, een documentaire dit uitlegt hoe de onverschilligheid van de staat ten aanzien van arme mensen kan leiden tot gewelddadige criminelen. De tweede, Tropa de Elite, liet zien hoe onverschilligheid van de staat ten aanzien van wetshandhavinginstanties kan leiden tot gewelddadige politieagenten en corruptie. De laatste film in de trilogie volgt Wagner Moura, die opnieuw de rol van kapitein Nascimento speelt. Hij is nu tien jaar ouder en na opgeklommen te zijn tot commandant van de politie elite-eenheid BOPE is hij nu ondersecretaris van de inlichtingendienst. In zijn nieuwe functie slaagt hij erin om de BOPE verder te versterken en tevens de drugshandel gevoelige slagen toe te brengen. Daarbij helpt Nascimento echter nog altijd zijn ergste vijanden: corrupte agenten en politici. De film wist James Cameron's Avatar van de troon te stoten als best verdienende film in de Braziliaanse filmgeschiedenis. Daarnaast werd de film nadat 11,1 miljoen Brazilianen een bioscoopkaartje kochten de meest bekeken Braziliaanse bioscoopfilm. Bekijk de trailer van Tropa de Elite 2: O Inimigo Agora é Outro.

Transformers: Dark of the Moon (2011)
Bekijk de afbeelding[/b]
Regie: Michael Bay | Cast: Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley, Josh Duhamel, John Turturro

Vlak na de aankondiging van wat alweer de derde film in de Transformers franchise wordt, besloot Michael Bay bekend te maken dat de film een stuk anders zou worden dan de eerdere twee films. Daarvan werd vooral Revenge of the Fallen, de tweede film, niet al te positief onthaald door critici. Op RottenTomatoes scoorde de film op basis van 234 recensies slechts 20%. Daarom besloot Bay en zijn schrijversteam waarschijnlijk dieper in te gaan op de personages. Waar deel twee een groots opgezette film was, zou deel drie, zo luidde de aankondiging, een stuk kleinschaliger zijn. Daarnaast moest Dark of the Moon een stuk - hoe kan het ook anders - duisterder worden en emotioneler. Of dat echt zo is, kunnen we over ongeveer een maand zien, maar als we de eerste recensie die recentelijk op AICN verscheen moeten geloven, blijkt dat wel gelukt te zijn. In Dark of the Moon vinden de Autobots uit dat er een ruimteschip van Cybertron op de maan verborgen is. Een race tegen de Decepticons begint om het ruimteschip te bereiken en haar geheimen te leren en zo het lot van de Transformers te bepalen.

Lees de recensie van Transformers: Dark of the Moon geschreven door Frank Stol -

Bekijk de trailer van Transformers: Dark of the Moon.


NieuwsFilm

meest populair