R-Rated Marvel-films in de toekomst wellicht mogelijk

R-Rated Marvel-films in de toekomst wellicht mogelijk

En Venom maakt geen deel uit van het MCU.

Lange tijd gold: Marvel-films blijven PG-13. Kortom: ze blijven bloedeloos. Maar met het succes van films als Deadpool en Logan, lijkt de studio achter het succesvolle MCU eindelijk open te staan voor R-rated films. Tijdens een interview met AlloCine vertelde studiobaas Kevin Feige dat het mogelijk is voor de toekomst.

"Op dit moment werken we niet aan R-Rated films, maar op dit moment sluiten we het ook niet uit," aldus Feige. Wellicht dat zoiets mogelijk wordt na de vierde Avengers-film, als de derde fase in het overkoepelende plan van de filmstudio wordt afgesloten. Daarna moeten nieuwe films zich onderscheiden van al hetgeen dat eraan vooraf is gegaan. Gedurfdere films zou daarin wel een goede optie zijn.

Tegelijk maakte Feige ook duidelijk dat er geen connectie bestaat tussen de Marvel-films met Tom Hollands Spider-Man en het geplande R-Rated filmuniversum dat Sony wil lanceren met de personages. Venom is daarvan het startschot en volgens Feige is er geen connectie. "Voorlopig zijn er geen plannen voor Venom in het MCU. Dat is echt een Sony-project," vertelde hij.

Kortom: voorlopig blijven Marvel-films gewoon PG-13, maar een ander type geweld en actie behoort tot de mogelijkheid. De eerstvolgende Marvel-film is Spider-Man: Homecoming en draait vanaf 6 juli in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair