Tom Cruise schuld floppen 'The Mummy'?

Tom Cruise schuld floppen 'The Mummy'?

Variety sprak insiders die dat wel vertellen.

Variety heeft een interessant bericht over wat er mis is gegaan met The Mummy. Die film kostte meer dan honderd miljoen om te maken en nog veel meer om te marketen. Maar wist niet te slagen in de concurrentie met zomerfilm Wonder Woman. De vraag is dus hoe dat Dark Universe van Universal Pictures zo moeilijk van start kon gaan.

Volgens de insiders die Variety te spreken kreeg, ligt de schuld vrijwel helemaal bij acteur Tom Cruise. Die tekende naar het schijnt op voorwaarde van grote creatieve controle. Zo mocht hij meebeslissen over een regisseur - die op zijn initiatief Alex Kurtzman werd - en had hij zeggenschap over de kleinste details van de film.

Tom Cruise zou twee scenarioschrijvers aangesteld hebben - Christopher McQuarrie en Dylan Kussman - om de film te herschrijven. Zij maakten de rol van zijn personage, Nick Morton, veel groter en belangrijker. Daardoor veranderde ook het complete plot en werd Morton ineens bezeten door de vloek van de Mummie (Sofia Boutella). Het gevolg daarvan was dat de beoogde horrorfilm veranderde in een vrij standaard Cruise-vehikel.

De insiders die Variety sprak vertellen dat de veranderingen niet doorgedrukt werden, maar dat de meeste mensen achter Cruise stonden. "De man is een geweldig filmmaker en weet wat hij doet," vertelde een van hen aan Variety. Zodoende werd het prima bevonden dat Cruise zijn editor Andrew Mondshein aantrok om de film in elkaar te zetten.

Tegelijk was er wel achter de schermen gerommel, en was het de vraag of de beslissingen van Cruise de film wel beter zou maken. Helemaal negatief was het niet: Kurtzman had nul ervaring met het maken van dit soort blockbusters en kon dus niet goed overweg met de actiescènes. Cruise, die zijn hele leven niets anders gedaan heeft, natuurlijk wel en dus hielp hij hieraan mee. Universal wist ook dat Cruise's sterrenkracht nodig zou zijn om de film het op te laten nemen tegen Wonder Woman.

Helaas mocht het allemaal niet baten en werd The Mummy niet goed ontvangen door critici en het publiek en zorgen dat de matige prestaties de toekomst van het Dark Universe onzeker gemaakt hebben.

NieuwsFilm

meest populair