Marvel Studios heeft (voorlopig) geen plannen met Fantastic Four

Marvel Studios heeft (voorlopig) geen plannen met Fantastic Four

Maar dat "voorlopig"..

Enkele jaren geleden waren nog heel wat van de superhelden uit de strips van Marvel Comics verdeeld over verschillende filmstudio's. Doordat veel van de verfilmingen geen succes werden en de studio's geen films meer durfden te maken, keerden de rechten terug naar Marvel Entertainment. Denk aan The Punisher, Blade, Ghost Rider en - mede door onderhandelingen - tijdelijk Spider-Man. Maar hoe zit het met Fantastic Four?

Marvel Studios-baas Kevin Feige was enigszins dubbelzinnig over hoe Marvel Studios kijkt naar deze superheldengroep, inclusief bijhorende personages als Doctor Doom en Silver Surfer. "We hebben geen plannen met de Fantastic Four op dit moment. Er zijn geen gesprekken over," meldde Feige aan Newsarama. Fantastic Four is in handen van 20th Century Fox.

Dat Feige aangeeft dat er "op dit moment geen plannen zijn" is logisch, aangezien de focus waarschijnlijk compleet ligt bij de afronding van Phase 3 van het grootse Marvel Cinematic Universe. Maar wat daarna? Onder meer Doctor Strange-regisseur Scott Derrickson en Guardians of the Galaxy's James Gunn hebben aangegeven een terugkeer van de rechten te zien zitten, al is het alleen maar om bijfiguren die kleven aan de Fantastic Four-wereld.

Voor de films na Avengers 4 (2019) zal de wereld van Fantastic Four ongetwijfeld zeer interessant zijn. Fantastic Four gaat namelijk intergalactisch, iets dat onderdeel uitmaakt van de vierde fase van Marvel Studios: het Marvel Cosmic Universe. Fox lijkt na de flop Fantastic Four (2015) geen plannen te hebben.



NieuwsFilm

meest populair