Johnny Depp beraamt moordaanslag op Trump

Depp blijkt een echte grappenmaker te zijn. Zou hij weer aan de rum gezeten hebben?

Een zeer controversiële grap van acteur
Johnny Depp ( Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, Fantastic Beasts and Where to Find Them) heeft tot verontwaardigende reacties geleid. Op een festivalpodium afgelopen donderdag stelde hij namelijk een hele bizarre vraag over de Amerikaanse president Donald Trump.

President Trump is niet onder iedereen erg geliefd en heeft niet bepaald veel vrienden onder de Hollywoodjetset. Ook Pirates of the Caribbean-acteur Depp steekt zijn negatieve mening over de 45e president van de Verenigde Staten niet bepaald onder stoelen of banken, zo ook niet tijdens het Glastonbury Festival deze donderdag waar de populaire acteur als gast op de bühne verscheen.

Aan het ruim tweeduizend koppen tellende publiek vroeg Depp: "Kunnen we Trump hier naartoe brengen? Ik denk dat hij hulp nodig heeft. Het is maar een vraag, ik bedoel er verder niets mee". Tot nu toe vrij onschuldig allemaal, maar dan vervolgt Depp: "Dit zal vast in het nieuws komen. Het wordt verschrikkelijk, maar ik vind het leuk dat jullie er allemaal bij zijn. Maar, ... wanneer is er voor de laatste keer een president vermoord door een acteur?"

Depps vraag kon rekenen op gemengde reacties - applaus en boe-geroep - vanuit de zaal. Depps dubieuze vraag verwijst hoogstwaarschijnlijk naar de moord op president Abraham Lincoln, de 16e president van het land, in 1865 op Goede Vrijdag. Lincoln werd op een onbewaakt moment tijdens een theatervoorstelling door het hoofd geschoten door John Wilkes Booth, inderdaad een acteur van beroep. Booth ontsnapte, maar werd later alsnog gearresteerd en tot dood veroordeeld.

Er valt genoeg te discussiëren of de "grap" van Depp wel of niet door de beugel kan. De een al zal het smakeloos vinden, maar zijn collega's in Hollywood zullen er vast hartelijk om hebben kunnen lachen. Én Depp heeft zijn doel behaald, want hij staat inderdaad wereldwijd in de aandacht. Chapeau!



NieuwsFilm

meest populair