Algemeen

Bedenkelijke én enorme start 'Transformers: The Last Knight'

Amerikanen laten het vijfde deel links leggen.

door Bram de Groot om 14:33 in Algemeen
Ondertussen rolt Transformers: The Last Knight uit in de wereldwijde bioscopen. In de States blijkt de film behoorlijk onder te presteren, bijna bedenkelijk, maar elders scoort de film juist enorm. Hieronder een blik op de financiële start van de vijfde en laatste Transformers-film van Michael Bay.

In de States trapte de film afgelopen woensdag, inclusief de preview-nacht, af met $15,7 miljoen. Op donderdag werd er $8,1 miljoen opgehaald en voor nu staat de film op slechts $23,7 miljoen. Dit was een aantal jaar geleden wel anders. Dark of the Moon uit 2011 debuteerde ook op woensdag en stond na twee dagen al op $64,8 miljoen. Het voorspelt weinig goeds voor aankomend weekend.

Buiten de States gaat het een stuk beter. Zeker in China. The Last Knight noteerde op de eerste dag $47,9 miljoen en dat is maar liefst 69% meer dan de start van Age of Extinction uit 2014. Die film noteerde in totaal $320 miljoen.

Het lijkt er dus op dat de opbrengst voor The Last Knight buiten de States opgehaald gaat worden. Bij Age of Extinction was nog slechts 22,2 procent afkomstig uit de States.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

larsaltink

Avatar

Sowieso is de Noord Amerikaanse box office steeds minder belangrijk aan het worden. Alleen is deze opbrengst wel erg laag.

Darthmar

Avatar

En dat is juist slecht nieuws. Op de binnenlandse markt houdt een filmmaatschappij meer over onderaan de streep dan buiten de VS. 50% tegenover 25% met een filmbudget over de 200 miljoen dollar moet The Last Knight belachelijk veel geld opbrengen om winst op te leveren.

horizon

Avatar

700 miljoen is genoeg

Mav Damian

Avatar

Mwoa de film kan gewoon niet op tegen Wonder Woman Smiley face

GreenHornet

Avatar

ze kunnen beter het marketing geld dat ze steken in de US verplaatsen naar Azië

eltorro

Avatar

@Darthmar: Volgens mij liggen die percentages langzamerhand al anders, al blijft Noord Amerika zelf natuurlijk het meest winstgevend.

@GreenHornet: De Transformers franchise richt zich al een tijd veel op China, dus ik denk dat ze daar ook wel een flink deel van hun marketing budget uitgeven.

Civilian Supreme

Avatar

Raar volk die Chinezen, hoop dat ze snel tot inkeer komen en de film links laten liggen.
Echt een speciale schrijverskamer oprichten met 14 man en dan komen ze met zo'n flutverhaal.
Terwijl er zoveel leuke verhalen te vinden zijn in de comics.
Oh ja...en echt iedereen schreeuwt naar elkaar, de hele film door, zeer vermoeiend.

esteban

Avatar

@eltorro, de percentages waar velen blijven aan vasthouden in box office gerelateerde berichten, zijn inderdaad al enige tijd achterhaald en geven een zeer vertekend beeld van de werkelijkheid. Er werd enkele jaren terug al gretig ingespeeld op de verschuivingen.

chefry1983

Avatar

Gisteravond ben ik geweest. Rommelig verhaal maar de actie is goed! Echt een michael bay film.

Decepticon

Avatar

Nou, The Last Knight richt zich niet bepaald op China hoor.
Niks geen acteurs of product placement te zien hoor.

Darthmar

Avatar

Ik las de verhoudingen voor opbrengsten in de VS tegenover de rest van de wereld in een recent artikel over The Mummy. Ik weet heus wel dat de het niet helemaal zo zwart-wit is maar omdat ik/wij niet de details weten van financiering van de film of de distributiedeal blijft het altijd bij benadering.

Wel gelezen dat Luc Besson's nieuwe film Valerian al voor 96% financieel is gedekt zodat er weinig financiële risico is voor het productiebedrijf.

benjamin

Avatar

45 miljoen is zeker geen al te best openingsweekend.

horizon

Avatar

Die 45 is exclusief de eerste twee dagen.

NieuwsFilm

meest populair