De 5 actieheldinnen waar je niet omheen kunt!

De 5 actieheldinnen waar je niet omheen kunt!

Komende jaren veel girlpower.

Verleden week plaatsten we een POLL waarmee we vooruitkeken naar de nieuwe vrouwelijke helden die komende jaren een hoofdrol gaan krijgen in een film. Dit omdat er steeds meer actieheldinnen lijken op te staan. Hieronder de Top 5.

1. Captain Marvel - Brie Larson (30%)
Bekijk de afbeeldingNa het recente Wonder Woman zal Marvel Studios' Captain Marvel hoogstwaarschijnlijk de eerstvolgende superheldenfilm zijn met een vrouwelijke superheld als hoofdpersonage. De rol wordt gespeeld door Oscarwinnares Brie Larson (Room, Kong: Skull Island) en de regie ligt in handen Anna Boden en Ryan Fleck. De echte naam van Captain America is Carol Danvers en als ze haar outfit aanheeft dan zie je dat ze onder dat kan vliegen, enorm sterk is en energie kan projecteren en absorberen. Captain Marvel staat gepland voor 6 maart 2019. Mogelijk zien we haar al in Avengers: Infinity War.

2. Tomb Raider - Alicia Vikander (27%)
Bekijk de afbeeldingOok deze heldin wordt gespeeld door een Oscarwinnares, namelijk Alicia Vikander. ZIj won een beeldje voor haar bijrol in The Danish Girl. Ze gaat uiteraard het gamepersonage Lara Croft spelen in de tweede poging om een franchise op te bouwen rond de populaire gamereeks Tomb Raider. Eerder speelde Angelina Jolie de rol, onder meer in Jan de Bonts Tomb Raider: The Cradle of Life uit 2003. Roar Uthaugs Tomb Raider zou een stuk realistischer moeten worden en de verschijningsdatum staat vast op 16 maart 2018.

3. Batgirl - Onbekend (12%)
Bekijk de afbeeldingVan deze top 5 is dit het enige personage waarvoor nog geen actrice is aangetrokken. Het zal de tweede keer zijn dat Batgirl opduikt op het witte doek. Het DC-personage zagen we namelijk eerder in Batman & Robin (1997), destijds gespeeld door Alicia Silverstone. De DCEU-superheldenfilm ligt in handen van The Avengers-regisseur Joss Whedon en als hij klaar is met de afronding van Justice League (2017), dan is de verwachting dat hij start met Batgirl. Wie de rol moet gaan spelen is niet duidelijk. Op een vermeende shortlist zouden namen als Elle Fanning, Olivia Cooke, Emma Roberts en Naomi Scott staan.

4. Atomic Blonde - Charlize Theron (11%)
Bekijk de afbeeldingOndanks dat dit geen superheldenfilm betreft, lijken we in Atomic Blonde wel te maken te krijgen met een bijna onsterfelijke dame. Charlize Theron speelt de rol van Lorraine Broughton in de film van David Leitch, co-regisseur van John Wick. De trailers toonden al aan dat Therons personage erg veel karaktereigenschappen heeft van moordmachine Wick. Overigens is Atomic Blonde wel gebaseerd op een graphic novel, The Coldest City. Atomic Blonde moet op eind augustus in de bioscoop verschijnen.

5. Ant-Man and the Wasp - Evangeline Lilly (8%)
Bekijk de afbeeldingOndanks dat ze te zien zal zijn naast Paul Rudds Scott Lang / Ant-Man zal Evangeline Lilly's Hope van Dyne een dragend personage zijn in Ant-Man and the Wasp. Ze zal ook volledig uitgroeien tot The Wasp, een van de oorspronkelijke Avengers in de comics. Haar eerste aanraking met het Wasp-pak zagen we uiteraard al in Peyton Reeds Ant-Man uit 2015. Het vervolg Ant-Man and the Wasp staat gepland voor 18 juli 2018. Ook The Wasp zou zomaar een cameo kunnen hebben in Inifiniy War.

NieuwsFilm

meest populair