Blu-ray

Blu-Ray Review: The LEGO Batman Movie

Uitstekende opvolger op The LEGO Movie uit 2014.

door Bram de Groot om 19:12 in Blu-ray
Regie: Chris McKay | Cast (stemmen): Will Arnett (Batman / Bruce Wayne), Zach Galifianakis (The Joker), Michael Cera (Robin / Dick Grayson), Jenny Slate (Harley Quinn), e.a. | Speelduur: 104 minuten | Bioscooprelease: 08.02.2017 | Recensie FT: 3,5 ster

Na het enorme succes van The LEGO Movie uit 2014 kon een vervolg niet uitblijven. Warner Bros. koos niet gelijk voor een tweede deel, maar voor een spin-off rond de bekende DC-superheld Batman. En die keuze bleek wisselend uit te pakken. Enerzijds was het een verfrissende en tevens goed ontvangen LEGO-film, maar ook bleek dat het grote publiek er niet enorm op zat te wachten. De wereldwijde opbrengst is zeker voldoende, maar bleek wat braaf met $310,9 miljoen. De voorganger noteerde $469,2 miljoen.

Het $80 miljoen kostende The LEGO Batman Movie (FT Stercijfer = 7,2) volgt het eenzame leven van Batman in zijn batcave. Hij kent maar een betekenisvolle persoon in zijn leven, zijn butler Alfred. De komst van twee figuren, Dick Greyson ofwel 'Robin' en 'Batgirl' Barbara Gordon, zullen zijn wereld echter op zijn kop zetten.

Warner Home Video bracht The LEGO Batman Movie onlangs uit op een prima Blu-ray uitgave, uiteraard met een nette reeks extra's. Hieronder een blik op de schijf.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos, Nederlands en Vlaams DD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888227626 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Warner Home Video

De Blu-ray schijf van The LEGO Batman Movie zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt het logo van Warner Bros. Home Entertainment, gevolgd door het basic hoofdmenu.

Beeld

De Blu-ray schijf wordt afgeleverd met een 2.40 : 1 beeldverhouding, iets dat over het algemeen niet wordt gebruikt voor animatiefilms. Deze zijn vaak beeldvullend. De kleuren zijn bijzonder sfeervol en sluiten uitstekend aan op de vaak donkere, neon-kleurig aandoende animatiefilm. Ook de scherpte is awesome, al lijkt er opzettelijk wat heel lichte ruis te zijn toegevoegd. Dit om het geheel iets filmischer te doen aanvoelen. Een prachtige uitgave dus; een lust voor het oog.

Geluid

Deze Blu-ray uitgave heeft een Engelstalige Dolby Atmos track gekregen, welke een Dolby True HD 7.1 track als basis heeft. En deze track mag er zeker zijn. Op momenten is de animatiefilm enorm druk en de waanzinnige bak herrie wordt - voor zover dit nog kan - kundig verspreid over de verschillende surround speakers. Er zijn heel wat surround effects waarneembaar, soms dus niet heel subtiel. Uiteraard zijn er ook een tracks met Nederlandstalige en Vlaamse stemmen. Dit zijn Dolby Digital 5.1 tracks.

Bonusmateriaal

Animated Shorts: Dit blijkt een verzamenlijk van vier korte animatiefilms, met de titels Dark Hoser, Batman Is Just Not That Into You, Cooking with Alfred en Movie Sound Effects: How Do They Do That? Erg aardig gedaan, zeker omdat er verschillende personages uit de film voorbijkomen. De korte animatiefilms duren zo'n 2 minuten per stuk.

The Master: A LEGO Ninjago Short: Een korte LEGO Ninjago Short met het poppetje Master Wu. De clip is ook in de bioscoop vertoond voorafgaand aan de vertoning van The LEGO Batman Movie. Delen werden ook online verspreid.

Deleted Scenes: Vier korte niet afgeronde en dus niet gebruikte scènes, met de titels Batcave Studio, Lollipop, Batman & Mayor Swap en Clayface.

Featurettes: Eigenlijk het belangrijkste deel van het bonusmateriaal, aangezien er een aantal aardige featurettes tussen zitten. Het zijn er in totaal zes en de meest omvattende is One Brick at a Time: Making The LEGO Batman Movie, uiteraard een making of. Ook zijn er featurettes rond drie korte fan-films, Wayne Manor, de stemmencast en uiteraard de verschillende figuurtjes zelf.

Promotional Material: Een korte reeks video's, bestaande uit vooral trailers en andere promotionele korte video's die The LEGO Batman Movie aanprijzen.

Audiocommentaar: Chris McKay leidt deze track, maar er komen ook vele andere creatieve personages van achter de schermen aan het woord. Een redelijk afwijkende insteek voor zo'n audiotrack en deze is zeker iets voor de fan van de techniek achter de film.

Uiterst vermakelijke LEGO-film; prima schijf!

Voor de liefhebber van het eerste deel is The LEGO Batman-film eigenlijk de beste opvolger. Er wordt op een vermakelijke wijze ingezoomd op Batman en de vele nieuwe figuurtjes. Emmet en Wildstyle worden wel iets gemist. Deze zouden in 2019 moeten terugkeren. Later dit jaar zien we eerst nog The LEGO Ninjago Movie. De Blu-ray uitgave van The LEGO Batman Movie is top, met uitstekend beeld en geluid en een aardige reeks bonusmateriaal.1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThomasOMalley

Avatar

Echt van genoten. Kijk uit naar Ninjago!

nieuwslaatste nieuws

meest populair