James Gunn druk bezig met soundtrack 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'

James Gunn druk bezig met soundtrack 'Guardians of the Galaxy Vol. 3'

En hoeveel procent van het totale budget gaat naar muziek?

Wat de Guardians of the Galaxy-films uniek maakten binnen het MCU is de aanwezigheid van popmuziek. Regisseur James Gunn wist precies de goede nummers te kiezen voor de Marvel-film en mocht dat tot nu toe tweemaal doen. Ondertussen is hij druk in de weer met de geplande derde film rond de intergalactische superhelden en liet hij op Twitter weten te werken aan de muziekselectie.

Op Twitter onthulde Gunn dat de huidige tracklist van Awesome Mix Vol. 3 langer is dan 180 nummers. Het lijkt erop dat de lijst oorspronkelijk nog veel langer was, maar dat hij druk bezig is met elimineren: "Er zijn nog 181 nummers over. Die lijst kan wel langer worden."


De uiteindelijke soundtrack zal natuurlijk ongeveer 10 tot 15 nummers bevatten. Interessant zijn de extra details die Gunn hierover gaf. Zo blijkt de tracklist voor Guardians of the Galaxy Vol. 2 in eerste instantie meer dan 500 nummers bevat te hebben. Dat wist Gunn terug te brengen naar 14 liedjes. De van Guardians of the Galaxy zal vermoedelijk even lang zijn geweest en kreeg er uiteindelijk 12.

In antwoord op een andere vraag, liet Gunn weten dat het muziekbudget hooguit 2 procent is.


NieuwsFilm

meest populair