Cara Delevingne kan acteren dankzij haar modelcarrière

Cara Delevingne kan acteren dankzij haar modelcarrière

Nieuwe wegen zijn erdoor geopend.

Begrijp haar niet verkeerd: Cara Delevingne is haar carrière als model heel erg dankbaar, maar diep van binnen wilde ze eigenlijk als actrice aan de slag. Dat onthulde de 24-jarige Engelse in een gesprek met British GQ. Al sinds haar tiende wordt de schone op foto vastgelegd en loopt ze de catwalk af. In 2012 was ze te zien in haar eerste filmrol als prinses Sorokina in Anna Karenina. Later zagen we haar uiteraard in andere bekende titels als Pan en Suicide Squad.

Hoewel ze zich nog niet volledig op een carrière als actrice gestort heeft, ligt daar voornamelijk haar passie. "Als klein kind wilde ik altijd al actrice zijn. En ook muzikant. Maar naar school gaan met al die getalenteerde mensen was intimiderend. 'Ik heb geen kans', dacht ik. Toch hield ik vol, omdat ik ervan hield, maar dacht niet dat ik het zou halen. Daarom ben ik zo blij dat ik als model aan de slag ben gegaan. Anders zou ik niet in de film- of muziekindustrie zijn beland."

Delevigne geeft zelf overigens aan het acteerwerk nog niet helemaal onder de knie te hebben. "Ik vind het al lastig om in het bijzijn van één persoon te moeten huilen. Als ik huil, dan wil ik dat alleen doen. Voor mij betekent dat, dat ik in mijn hoofd mezelf moet aftuigen en klote moet voelen. Maar op een dag heb ik geleerd dat ik me eigenlijk sterk moet voelen om kwetsbaar te zijn."

Op de set zelf voelt de Valerian and the City of a Thousand Planets-actrice zich ook niet altijd even gemakkelijk. "Ik heb zoveel angsten. Ik werk in een industrie waar ik het belangrijk vind wat andere mensen van me denken. Ik ben altijd zenuwachtig. Als ik niet toegeef wat er aan de hand is, dan reflecteert dat op mijn huid. Als je doet alsof het niet bestaat, dan komt het letterlijk naar buiten, of het nou om een gebroken hart gaat of iets dat op het werk gebeurd is."



NieuwsFilm

meest populair