'The Batman' gaat erg emotioneel verhaal vertellen

'The Batman' gaat erg emotioneel verhaal vertellen

En de invloed van Christopher Nolan wordt merkbaar.

Regisseur Matt Reeves is druk bezig met de promotie van War for the Planet of the Apes, maar vertelt in de tussentijd ook al over zijn The Batman. Hij liet weten beïnvloed te zijn door de films van regisseur Christopher Nolan en dat hij een emotioneel verhaal wil vertellen.

"Ik ben van plan een erg emotioneel Batman-verhaal te vertellen," vertelde Reeves aan Yahoo Movies. Hij herhaalde hoe dat mogelijk is, namelijk door de connectie die hij ziet met Caesar van de Planet of the Apes-films. "Ik zie sterke overeenkomsten tussen hen, omdat het beiden beschadigde personages zijn die proberen het juiste te doen in een erg imperfecte wereld. Een wereld die vol zit met de corruptie die menselijk is."

De regisseur laat zich inspireren door Nolan, op de manier dat hij "het genre serieus nam. Studio's zijn op dit moment bereid slechts en beperkt aantal films te maken. Wat ik ontdekt heb, is dat dit genre het potentieel heeft over veel meer te gaan. Je kunt de metaforen van het genre gebruiken om over een boel andere dingen te praten."

Reeves denkt dan ook dat die invalshoek van Nolan merkbaar gaat zijn in zijn versie met Ben Affleck als Batman. "Ik denk dat het andere wat ik erg bewoner in [Nolan], is dat hij weet hoe je een grote studiofilm maakt. Die films geven vaak het gevoel alsof je naar een compromis zit te kijken, waarbij er een bepaalde anonimiteit aan het perspectief in de film zit."

Overigens vertelde Reeves nog aan Fandango dat hij genoeg ideeën heeft voor een trilogie. "Ik heb ideeën voor een verhaallijn over meerdere films, maar het is belangrijk dat je begint... je moet met één film beginnen. En ik zou liegen als ik je zou vertellen da tde verhalen van Apes al gepland waren, want dat is gewoon niet zo. Het is een van die dingen waarin het personage zo potent is, en de mogelijkheid vanaf het begin bestond, maar hoe je dan precies van A naar Z gaat, is niet vooraf al gepland."

Werk aan The Batman gaat later deze maand van start. De opnames moeten in 2018 van start gaan, de release vindt waarschijnlijk in 2019 plaats.



NieuwsFilm

meest populair