Bijna CGI-Paul Walker in 'Fast & Furious 8'

Bijna CGI-Paul Walker in 'Fast & Furious 8'

Maar uiteindelijk koos men er toch niet voor.

Het team achter Fast & Furious 8 blijkt te hebben overwogen om Paul Walkers personage middels CGI terug te brengen. Het personage van de acteur, Brian O'Connor was dus bijna teruggekeerd. Regisseur F. Gary Gray vertelde daarover tegen Screen Rant.

"We hebben honderden gesprekken gevoerd over de beste, mees stijlvolle manier, om te kunnen omgaan met Pauls nalatenschap in deze franchise. Weet je, er zijn meerdere wegen die je kan kiezen. Je zou een digitale Paul kunnen maken en hem meer een personage in je film maken. Je kunt hem ook helemaal negeren en doen alsof hij gewoon nog ergens in die wereld zit. Dat zijn allemaal gesprekken die we hebben gevoerd en de keuze die we maakten respecteert zijn nalatenschap het beste, denken we. En voor zover ik weet, was zijn familie erg blij met de manier waarop we ermee zijn omgegaan."

Daarmee vult Gray eerdere opmerkingen van scenarioschrijver Chris Morgan aan, die al eens vertelde dat overwogen is om Walker naar de franchise terug te brengen. Een kleine cameo zou bijvoorbeeld best mogelijk kunnen zijn, maar of een rol echt een goed idee is, is maar de vraag. Denk bijvoorbeeld aan het commentaar dat geleverd werd op Rogue One, dat een grote rol had voor Peter Cushings Grand Moff, terwijl hij al lang geleden overleden was.

Paul Walker kwam op 30 november 2013 bij een tragisch ongeluk om het leven. Hij had toen nog meerdere scènes moeten opnemen voor Furious 7 en dat stelde de makers voor een groot probleem. Er werd uiteindelijk een mengeling van technieken gebruikt om het personage een passend afscheid te geven: reeks gefilmd materiaal, body doubles en CGI waren allemaal nodig om het personage een afscheid te geven.

Nu blijkt dus dat Walkers personage bijna een grotere rol in Fast & Furious 8 had. Wat vinden jullie daarvan?



NieuwsFilm

meest populair