Blu-ray

Blu-Ray Review: Logan

Met verwijderde scènes en... Logan Noir?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 09:42 in Blu-ray
Regie: James Mangold | Cast: Hugh Jackman (Logan), Patrick Stewart (Charles Xavier), Dafne Keen (Laura), Boyd Holbrook (Donald Pierce), e.a. | Speelduur: 137 minuten | Bioscooprelease: 02.03.2017 | Recensie FilmTotaal: 4 sterren

Maar liefst acht keer had Hugh Jackman de rol al gespeeld, maar in Logan nam hij dan echt afscheid van het X-Men personage Wolverine, op een behoorlijk afwijkende manier. The Wolverine-regisseur James Mangold maakte namelijk een grauwe post-apocalyptische R-rated superheldenfilm, waarin mutanten een uitstervend soort zijn en de klauwen van Wolverine bloederiger dan ooit. Na een prima ontvangst was er uiteraard ook Box Office-succes.

Het bijna $100 miljoen kostende Logan (FT Stercijfer = 7,8) speelt zich af in de nabije toekomst en een vermoeide Logan ontfermt zich over de zieke Professor X in een schuilplaats op de grens met Mexico. Logan probeert zich te verschuilen voor de wereld en zijn nalatenschap. Maar als een jonge mutant op de vlucht voor duistere krachten zijn pad kruist, kan hij zich niet langer verstoppen.

20th Century Fox bracht Logan, goed voor zo'n $620 miljoen wereldwijd, onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de schijf.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: juni 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8712609643138 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De Blu-ray schijf van Logan zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt na het logo van 20th Century Fox en de kijkwijzer (16 jaar) het geanimeerde hoofmenu.

Beeld

Vanaf de beginscène rond de limousine van Logan wordt duidelijk dat de film niet per se heel grauw wordt weergegeven. De kleuren zijn vooral vol en sterk en geven veel sfeer mee aan de omstandigheden. De scherpte is ruimschoots voldoende aanwezig, vooral in de close-ups, en zorgt voor een prima kijkervaring. Van beeldfouten, zoals ruis, is geen sprake. Kortom: een uitstekend beeld!

Geluid

20th Century Fox heeft een DTS-HD 7.1 geluidstrack meegeleverd en deze zorgt voor prima audio en muzikale ondersteuning. Het meeste indruk maken de geluidseffecten die via de surround kanalen overduidelijk waarneembaar zijn. Denk alleen al aan de confrontatie tussen de goeieriken en Boyd Holbrooks Donald Pierce bij de schuilplaats in Mexico. De kogels vliegen om je oren en het gescheur met onder meer de limousine gaat van voor naar achter, en van links naar rechts. Top! De muzikale ondersteuning komt van Marco Beltrami, bekend van heel wat actiefilms en ontving Oscarnominaties voor zijn werk aan de titels 3:10 to Yuma en The Hurt Locker.

Bonusmateriaal

Voorafgaand aan de Blu-ray uitgave werd duidelijk dan Logan ook met een zwart-wit versie op de schijf zou verschijnen; de zogenaamde Logan Noir versie. Helaas blijkt deze niet te zijn meegenomen op de bekeken Nederlandse uitgave.

Deleted Scenes: Dit zijn zes verwijderde scènes met de titels Logan Gets A Ticker, Alternate Dinner Scene, Caliban's Death, Bobby's Action Figures, Medical Tent - Connect The Dots en Mutant Kid Puppet Master. Ze zijn te bekijken met commentaar van de regisseur en duren gezamenlijk een mooie 8 minuten. Kijken!

Making Logan: Deze documentaire duurt maar liefst 1 uur en 16 minuten en er wordt dus heel veel aandacht besteed aan hoe deze film werkelijkheid is geworden. Er wordt eigenlijk op alle onderwerpen ingezoomd. Voor de ware fan uiteraard fijn om deze documentaire in één keer te kijken. Voor de snellere bonuskijker waren hoofdstukken of featurettes mogelijk handiger geweest.

Audiocommentaar: Regisseur James Mangold is de man die de audiotrack heeft ingesproken.

Trailers: Twee bioscooptrailers en een Red Band trailer van Logan.

Grauw superheldenvermaak; nette schijf

Logan staat redelijk op zichzelf en dat is ook wel eens fijn in het overvolle en vaak aan elkaar geknoopte superheldengenre. De film biedt ook voldoende vermaak en blijkt voor Hugh Jackman een prima afscheid van zijn bekendste X-Men personage. Wie als Wolverine terugkeert is niet bekend, maar dat het gebeurt lijkt slechts een kwestie van tijd. Voorlopig lijkt vooral Ryan Reynolds Deadpool het gezicht te zijn in de franchise, al zou X-Men: Dark Phoenix (2018) een prima titel zijn om een nieuwe Wolverine te introduceren. Die film draait immers rond Logans eeuwige liefde Jean Grey. Deze Blu-ray uitgave is in alle top. Enige minpunt is het ontbreken van Logan Noir.4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nooffencetaken

Avatar

Afgelopen weekend opgehaald, prima schijfje

GreenHornet

Avatar

de film was beter dan het schijfje

Goku32

Avatar

Gewelidige film dit 10 out off 10

FILM BOY

Avatar

Heb de Filmarena Fullslip besteld, die wel de Noir versie bevat. Had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat die in Nederland zou uitkomen, gezien de Rogue Cut van X-Men: Days of Future Past ook geen Nederlandse release kreeg (en zo kan ik nog wel even door gaan met versies van films die niet in Nederland zijn uitgebracht).

nieuwslaatste nieuws

meest populair