Oscarwinnend regisseur Moonlight heeft nieuwe film

Oscarwinnend regisseur Moonlight heeft nieuwe film

Barry Jenkins doet James Baldwin.

Barry Jenkins heeft een nieuw project te pakken. De Oscarwinnende regisseur maakt daarmee zijn eerste film sinds hij eerder dit jaar de Oscar voor Beste Film voor Moonlight won.

Jenkins' volgende film gaat If Beale Street Could Talk heetten en wordt een verfilming van het gelijknamige bijzondere boek van James Baldwin, het onderwerp van de nu nog in de Nederlandse bioscopen draaiende documentaire I Am Not Your Negro.

James Baldwins If Beale Street Could Talk (1974) gaat over de jonge Tish, die zwanger is van haar grote liefde, de even jonge Fonny. Hij is ten onrechte in de gevangenis gestopt, door een valse beschuldiging van verkrachting. Tish en haar familie moeten nu proberen hem weer vrij zien te krijgen voordat de baby geboren gaat worden. Naast een bijzonder dramatisch verhaal is If Beale Street Could Talk een sterk portret van zwart leven in het Harlem in de jaren zeventig, en de altijd aanwezige angst voor geweld van blanken waar het Amerikaans rechtssysteem zwarte mensen niet of nauwelijks tegen beschermt.

De verwachting is dat de film in oktober in productie gaat. Barry Jenkins wilde het boek al jarenlang verfilmen en schreef al een eerste versie van het script in 2013, in dezelfde zomer dat hij Moonlight schreef. Sindsdien werkt hij samen met de erfgenamen van Baldwin om de film van de grond te krijgen, wat hem dankzij zijn Oscarwinst nu eindelijk gelukt is.

NieuwsFilm

meest populair