Algemeen

Ripley in volgende 'Alien'-film?

Nee, maar in een toekomstige prequel wellicht wel.

door Jim Pedd om 18:41 in Algemeen
Regisseur Ridley Scott is druk bezig met het bouwen van een mythologie die de opmars vormt richting de eerste Alien-film (1979). Hij zette dat verhaal in met Prometheus en ging dit jaar verder met het matig presterende Alien: Covenant. Tijdens een interview liet Scott weten dat Ripley (Sigourney Weaver) wat hem betreft terug zou kunnen keren voor de prequels.

Tijdens een interview met Luis Nostromo vertelde Scott dat het mogelijk is. "We gaan achterom richting de eerste Alien, dus [het gebruiken van CGI] zou mogelijk kunnen zijn. Ik denk niet dat het... maar Rpley is iemands dochter, natuurlijk. We komen achterom. De tijdbeperkingen, van wat tussen deze film zit waar we eindigen met David die richting die kolonie gaat, maken dat ik denk dat we waarschijnlijk twee films nodig hebben voordat zoiets mogelijk wordt."

Scott stelt dus dat er nog twee films nodig zouden zijn, voordat Ripley te zien zou kunnen zijn. Maar de vraag is of er nog wel meer films komen, gezien de prestaties van Covenant, dat wereldwijd pas op 232 miljoen dollar staat. Dat terwijl de film zo'n 97 miljoen dollar kostte om te maken. Waarschijnlijk is het net genoeg om winstgevend te zijn, maar niet veel meer dan dat.

Even had het erop geleken dat Neill Blomkamp een vierde Alien-vervolg mocht maken. De bedoeling was dat Ripley daarin terug zou keren, maar de hoop op de film werd later door Ridley Scott de grond in geboord. Hij vertelde zolang hijzelf bezig was met de prequels, geen vervolgfilms te willen zien. Wellicht dat hij Sigourney Weaver tegemoet wil komen door haar ooit in de toekomst weer een rolletje in de franchise te geven.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Tja,haar moeder heeft dus dan Aliens gezien enz,lekker toevallig.
Zoveel onzin kunnen ze niet verkopen toch?
Maak dan maar een vervolg op Alien : Resurrection,een lekkere popcorn-film met Weaver en Perlman en aan het einde kwamen ze voor de 1ste keer in die serie aan op aarde dus kan ook interessant zijn.

Akke Moeka Hara

Avatar

Met alle respect maar vertel deze ouwe seniele vent nou eens dat Ripley en de xeno's en Fassbender niet boeiend genoeg zijn en de focus op de engineers en hun creaties.
Covenant was gewoon een fucking Fassbender film en meer niet, allemaal interessante zaken net als in Prometheus maar dat laat die zak niet zien, die focust liever op tongzoenende androids die aan fluiten zuigen.
WTF!!!! Wat dacht deze vent nou dat dat al die alien fans zou bekoren of wat LoL

Mav Damian

Avatar

Vin Diesel moet dan de vader spelen!

Gigan72

Avatar

Nee geen Ripley of een Ripley moeder/papa/zus of broer of wat dan ook wat met Ripley te maken heeft haar verhaal begint pas in Alien.Sunspot

Avatar

Er is overigens ook een alternatief einde, waar je Ripley en Rider aankomen op aarde, zitten ze in een rots omgeving.

Inderdaad, Frietgezicht, zou een goed vervolg gemaakt kunnen worden.

Sunspot

Avatar

Oh ja, beter komt hij eerst met een film waar de Engineers echt in voorkomen, uitleg, actie, gevecht.

All Engineer, anders word ik echt boos :

Sunspot

Avatar

@Frietgezicht

Ja, vond Resurrection juist 1 van de vettere Alien films, maar misschien ook omdat het in de bios was en de sfeer zo cool was, maar later nog eens gekeken, 15 jaar later of zo en nog steeds zeer goed, gewoon goed, leuk.

Rest van de Alien films heb ik niet in de bios gezien overigens.

Frietgezicht

Avatar

Ik vind Alien en Aliens duidelijk de betere films maar ik heb deel 4 ook in de bios gezien en idd ook van genoten en net als bijv Predators een simpele maar erg vermakelijke film.

Die film werd trouwens in die tijd met goede recensies ontvangen. Scenes als de onderwater-scene en Ripley die haar klonen ontdekt werden geprezen,lijkt alsof de kritiek pas veel later enorm toenam.
De sfeer is best goed en hadden ze best een sterk en beter vervolg op kunnen maken,nu heeft Ripley niet echt een afsluiter gehad door haar soort van weer tot leven te brengen en zo af te sluiten met een open einde. Jammer.

Headzz76

Avatar

Nog 2 films. Alle kritiek aan de kant, ik ben voor!

Ed Crane

Avatar

Sunspot "Er is overigens ook een alternatief einde, waar je Ripley en Rider aankomen op aarde, zitten ze in een rots omgeving"

Toch even een kleine correctie/ aanvulling, ze zitten bij een verwoest Parijs, met een flink verwoeste Eifeltoren etc.

Ed Crane

Avatar

Ik vind Alien Resurrection ook vet. Het leuke aan de oorspronkelijke Alien-films is dat ze allen een andere stijl hebben en allen het Alien-format weer kruisen met een ander genre; Alien Resurrection is een beetje een soort satire met bizarre, zwarte humor en Jean-Pierre Jeunets 'duistere sprookjes'-achtige stijl.

De film wordt nog wel eens bekritiseerd omdat 'ie niet spannend is zoals de eerdere films en je gewoon de hele tijd alles ziet, maar dat vind ik juist goed. Na drie films waren we er wel even bekend mee en om dan voor de afwisseling gewoon voor full on gore te gaan en alle bizarre gedrochten in 'all their glory' te laten zien, daar ging het juist om.

Die Newborn wordt om de één of andere reden ook vaak bekritiseerd, die vond ik zelf juist geweldig, heel cool gemaakt, vette animatronic; zou tegenwoordig helaas met cgi worden gedaan.

Oh ja, geschreven door Joss Whedon trouwens :D

Sunspot

Avatar

@Ed Crane

Ja, zoiets :D

Sunspot

Avatar

@Ed Crane

Yep, dat witte monster, die hybride was gewoon awesome gedaan, zag er ook angstaanjagend uit.

Jedha

Avatar

Beter kapt hij ermee.

Bintzak

Avatar

Een vervolg op het verhaal van Alien Isolation wil ik wel verfilmd zien.

NieuwsFilm

meest populair