Ben Affleck-script 'The Batman' verscheurd

Ben Affleck-script 'The Batman' verscheurd

Nieuwe regisseur, nieuw script.

Dat Warner Bros. een wat moeizame start ervaart met hun DC-superheldenfilmfranchise blijkt wel uit de vele wisselingen in data, titels en ook regisseurs. Ook The Batman werd omgeven door onduidelijke signalen. Sinds het aantrekken van regisseur Matt Reeves (War for the Planet of the Apes) lijkt alles in een wat rusteriger vaarwater te zijn beland.

Tijdens MTV's Happy Sad Confused podcast heeft Reeves duidelijk gemaakt dat hij de complete vrijheid heeft gekregen over de film. Bestaande plannen voor de film lijken naar de prullenbak te zijn verwezen. Op de vraag of Reeves nog rekening moet houden met het script van Ben Affleck - wel gewoon te zien als Batman - en Geoff Johns was het antwoord duidelijk: "Nee," gevolgd door "Het is een nieuw verhaal. We zijn net opgestart en ik ben er enthousiast over. Ik denk dat het erg cool gaat worden."

De vraag is nu of The Batman nog wel het personage Deathstroke van acteur Joe Manganiello (Magic Mike XXL) zal bevatten. Ook werd er in het verleden gesuggereerd dat de eerste Batman solofilm sinds The Dark Knight Rises (2012) bijna zou ontploffen van de slechteriken en dat de gevangenis Arkham Asylum een thema zou zijn. Met het verscheuren van het script van Affleck en Johns is deze invulling waarschijnlijk ook verdwenen.

Voorlopig is er nog geen verschijningsdatum geprikt. Het zou zomaar kunnen dat tijdens San Diego Comic Con, eind juli, meerder duidelijkheid komt.



NieuwsFilm

meest populair