Twee nieuwe 'Harry Potter'-boeken in aantocht

Stof voor films?

Komende jaren moeten nog vier vervolgen op Fantastic Beasts and Where to Find Them de J. K. Rowling's Wizarding World levend houden in de bioscoop. De schrijfster zit echter niet stil en breidt achter de schermen het Harry Potter-wereld verder uit. Er verschijnen namelijk twee nieuwe boeken, ongetwijfeld stof tot nieuw filmmateriaal.

In het kader van de twintigste verjaardag van het eerste deel van de Potter-serie verschijnen in oktober twee nieuwe boeken, namelijk Harry Potter: a Journey Through a History of Magic en Harry Potter: A History of Magic. In de eerste wordt komt de lezer alles te weten over allerlei magische wezens en toverspreuken. Het tweede boek wordt de fan meegenomen naar de onderwerpen die Harry en zijn vrienden bestudeerden op Zweinstein.

De verhalen zijn tot stand gekomen met medewerking van The British Library, J.K. Rowling en uitgeverij Bloomsbury. Uiteraard bestaat er al een ander nieuw boek, namelijk Harry Potter and The Cursed Child Parts I & II. Dat verhaal werd geschreven door J.K. Rowling, John Tiffany en Jack Thorne en werd op 30 juli 2016 in Londen voor de eerste keer opgevoerd als toneelstuk.

De acht verschenen Potter-films, verschenen van 2001 tot en met 2011, brachten wereld ruim $7,7 miljard op.



NieuwsFilm

meest populair