Andy Serkis over meer 'Planet of the Apes' films

Andy Serkis over meer 'Planet of the Apes' films

Ook verteld hij over zijn 'Jungle Book: Origins'.

War for the Planet of the Apes draait nu al een tijdje in de bioscopen en aangezien het nu al een groot succes is, wordt er al gedacht aan nieuwe Planet of the Apes films. Iemand die daar geen moeite mee zou hebben, is Andy Serkis, die in elk deel van de trilogie de aap Caesar speelt. Hij liet laatst al weten dat hij het een geweldige ervaring vond en Caesar niet zag als een simpel CGI personage, maar als een persoon die hij zich compleet eigen had gemaakt.

Toch zijn er bepaalde eisen waar een eventueel nieuwe Planet of the Apes film aan zou moeten voldoen, voordat Serkis terug zou keren voor vervolg-films: ''Ik hou echt gigantisch veel van deze franchise, de personages en de metafoor van het gebruiken van apen om iets te vertellen over de mens. Het zou wel een exceptioneel goede regisseur moeten zijn, iemand als bijvoorbeeld Matt Reeves of Rupert Wyatt. Iemand die echt geïnteresseerd en gemotiveerd is en voor een personage kan zorgen met een even goed en gedetailleerd verhaal als dat van Caesar. Als dat het geval is, dan keer ik maar al te graag terug!''

Zijn laatste opmerking maakt wel duidelijk dat de kans uiterst klein is dat Caesar zal terugkeren; Serkis wil namelijk een compleet nieuw verhaal en een andere aap spelen, aangezien Caesar's verhaallijn volgens hem is voltooid. Het zou dus iets compleet nieuws moeten worden, wat niet op de trilogie met Caesar lijkt.

Ook liet Serkis zich uit over zijn Jungle Book: Origins en hoe deze verschilt met die van Jon Favreau: ''Het grootste verschil is dat wij aan 'performance capture' doen en dat was niet het geval in de film van Favreau. Wij zijn echt naar Zuid Afrika geweest waar we alles gefilmd hebben. De acteurs in mijn film spelen echt de beesten terwijl Favreau zijn cast alleen maar 'voice acting' liet doen. Ik wilde namelijk dat mijn acteurs zich echt in hun personages inleefden, zodat het ook trouwer is aan het origineel en dus ook meer lijkt op de wereld van Rudyard Kipling''.

Ondanks het feit dat Serkis een imposante sterrencast heeft weten te verzamelen voor zijn film, zoals o.a. Benedict Cumberbatch, Christian Bale, Cate Blanchett, Noami Harris en Freida Pinto, is het toch de vraag of het publiek zo snel weer een nieuwe Jungle Book wil zien. Favreau's film wist namelijk uiterst goed te scoren, zowel bij het publiek als aan de box-office; de film haalde namelijk wereldwijd zo'n 900 miljoen dollar op. Toch denkt Serkis dat de films niet direct vergeleken zullen gaan worden, aangezien ze best veel verschillen: ''Mijn versie is meer voor een ouder publiek, niet voor kinderen zoals de Disney versie; deze wordt een stuk duisterder''.

Ook al heeft het project flink wat vertraging opgelopen, Serkis laat ons weten dat we ons geen zorgen hoeven te maken aangezien het vanwege een goede reden is: hij kreeg namelijk de nodige hulp van de Oscar-winnende regisseur Alfonso Cuarón, om voor een zo goed mogelijk eindresultaat te kunnen zorgen.

NieuwsFilm

meest populair