Dylan O'Brien over zijn herstel na 'The Maze Runner'-ongeluk

Dylan O'Brien over zijn herstel na 'The Maze Runner'-ongeluk

'American Assassin' was erg therapeutisch.

Voor Dylan O'Brien was 2016 niet helemaal een geweldig jaar. Aan het begin, op 18 maart, werkte hij aan het derde hoofdstuk van de Maze Runner-serie, getiteld The Death Cure. Een verkeerd aflopende stunt zorgde echter ervoor dat de productie langdurig op pauze werd gezet zodat hij kon herstellen. De 25-jarige Amerikaan hing in een harnas op een rijdend voertuig, slingerde er opeens vanaf en werd door een andere wagen geraakt. Het leverde hem een hersenschudding, gezichtsfracturen en diverse snijwonden op. Niet levensbedreigend, maar zeker wel verdomd pijnlijk.

Hoe dan ook, O'Brien verdween daarna even van de radar. Later in het jaar, in augustus, dook hij weer op. Met baard en lang haar. De jonge acteur was nog steeds bezig met zijn herstelperiode. Een paar maanden later zou hij aan American Assassin beginnen, omdat The Death Cure pas weer in maart 2017 verderging met de productie. Begin juni kwam hier overigens een eind aan. In een interview met Entertainment Tonight vertelt O'Brien dat de film van Michael Cuesta erg goed voor hem was.

"De staat waarin je verkeert na zo'n ongeval... Je wil er gewoon vanaf zijn. Als het toegestaan was wilde ik niet eens van de bank af. Dus ja, het was een grote stap voor me. Op een gegeven moment wilde ik 'American Assassin' proberen, ik kon het niet laten gaan. Het was uiteindelijk voor het gehele proces erg behulpzaam. Toen ik begon was ik aan het eind van mijn herstelperiode. Dat was vermoedelijk wel de grootste uitdaging. De oefeningen die ik moest doen waren erg goed voor mijn geest en wederopbouw. Alles bij elkaar genomen was het erg therapeutisch. Het kwam op een geweldige tijd voor me."



NieuwsFilm

meest populair