Angelina Jolie, Jennifer Lawrence en Matt Damon op het programma van TIFF

Angelina Jolie, Jennifer Lawrence en Matt Damon op het programma van TIFF

Premières van 'Battle of the Sexes' met Emma Stone en George Clooneys 'Suburbicon' staan ook op de planning.

Het Toronto International Film Festival wordt gezien als een goede graadmeter voor de Academy Awards. Films die het daar goed doen, kunnen vaak rekenen op Oscarnominaties. Deze week werden de eerste films van het programma bekend gemaakt, waarmee duidelijk werd dat er meer grote namen dan ooit naar Toronto zullen afreizen in september.

De films op het programma zijn onder meer Breathe van Andy Serkis, Suburbicon van George Clooney met Matt Damon, The Catcher Was A Spy met Paul Rudd, The Mountain Between Us met Idris Elba en Kate Winslet en Mary Shelley van Haifaa Al Mansou met Maisie Williams en Elle Fanning in de hoofdrollen.

Een van de opvallendste titels is First They Killed My Father van Angelina Jolie. Haar vierde film als regisseur geeft een onverschrokken beeld van het Rode Khmer-bewind van terreur en genocide vanuit het oogpunt van een vijfjarige overlevende die in 1975 werd afgezonderd van haar familie. Een andere grote film is de thriller Mother! van Darren Aronofsky. Hierin speelt Jennifer Lawrence de hoofdrol.

Natuurlijk kan een Oscarseizoen niet compleet zijn zonder een paar biopics. Dit genre staat ook op het programma van TIFF met Emma Stone als Billie Jean King in Battle of the Sexes, Margot Robbie als Tonya Harding in I, Tonya en Benedict Cumberbatch als Thomas Edison in The Current War.

Een andere opvallende film is Call me by your name vanwege de timing. De film was een enorm succes op Sundance en ging vervolgens naar het Berlinale. Juist omdat de film een kanshebber kan zijn voor de Oscars, werd een verdere release even on hold gezet. Als onderdeel van het TIFF- programma zou de film genoeg momentum kunnen krijgen om nominaties in de wacht te slepen. Het volgt daarmee een zelfde weg als Manchester by the Sea vorig jaar, dat een succes was op Sundance, naar TIFF ging en ook bij Oscars in de prijzen viel.

Het Toronto International Film Festival gaat op 7 september van start en loopt tot en met 17 september.



NieuwsFilm

meest populair