Solo 'Han Solo' film krijgt nieuwe componist

Solo 'Han Solo' film krijgt nieuwe componist

Net als bij 'Rogue One' wordt ook de muziek voor deze Star Wars-spinoff niet door John Williams gecomponeerd.

Componist John Powell gaat de muziek voor de nog zonder titel zijnde Han Solo Star Wars-spinoff componeren. Hoewel John Williams natuurlijk dé Star Wars-componist is, die vele iconische melodieën en deuntjes voor de reeks componeerde (of jatte van klassieke componisten), worden de nieuwe spin-offs van muziek voorzien door andere filmcomponisten. Michael Giacchino verzorgde de muziek voor Rogue One en nu gaat John Powell dus hetzelfde doen voor de Han Solo film.

Dit nieuws werd gisteren bekend gemaakt in een aflevering van The Star Wars Show, een online video-serie die door Lucasfilm wordt erkend en goedgekeurd, niet zomaar een stel fans dus die een gerucht in de lucht gooien. Je kunt hun aankondiging hier bekijken:



Wie is John Powell? De in Engeland geboren componist mag dan niet de naamsbekendheid van John Williams of zelfs Michael Giacchino hebben, hij heeft al wel een behoorlijke staat van dienst opgebouwd. In 2011 werd hij voor een Oscar genomineerd voor de muziek van How To Train Your Dragon. Daarnaast maakte hij de muziek voor onder andere alle Jason Bourne-films en de Kung-Fu Panda films, de Ice Age-reeks. Hij begon zijn Hollywoodcarrière met de muziek voor Face/Off

Ondanks alle productieproblemen (zoals het vervangen van de regisseurs recentelijk) verschijnt de Han Solo film als het goed is nog steeds op 24 mei 2018 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair