'The Equalizer 2': Grotere rol voor Melissa Leo

'The Equalizer 2': Grotere rol voor Melissa Leo

De opnames beginnen aanstaande herfst in Boston.

Na het kleine succes dat The Equalizer in 2014 voorstelde kondigde Sony Pictures aan interesse te hebben in een vervolg. Regisseur Antoine Fuqua zag dat ook wel zitten, mits hoofdrolspeler Denzel Washington zou terugkeren. Weldra werden de plannen bevestigd en inmiddels staat de geprikte releasedatum op 14 september 2018. Nu de opnames binnenkort gaan beginnen (kennelijk in de herfst) krijgen we onze eerste stukjes informatie binnen. In dit geval over een terugkerend personage.

We hebben het over de gepensioneerde CIA-agent Susan Plummer, die in het origineel gespeeld werd door Melissa Leo. Als we Bloody Disgusting mogen geloven heeft Leo haar krabbel gezet voor het vervolg en zal ze zelfs een cruciale rol invullen. In The Equalizer bezocht Washington's karakter Robert McCall haar op, omdat ze voorheen collega's waren. Hij was op zoek naar informatie over de slechterik van de film.

De film, gebaseerd op de gelijknamige tv-serie uit 1985, volgt een geheime agent die niet meer in dienst is en een rustig leventje leidt in Boston. Wanneer deze McCall een jonge prostituee wil helpen, die onder de duim gehouden wordt door de Russische maffia, wordt hij gedwongen terug te keren naar zijn oude bestaan om het recht te doen zegevieren.

Met een budget van $ 73 miljoen (inclusief marketingkosten) wist The Equalizer zo'n $ 192 miljoen binnen te slepen. Geen gigantische goudmijn, maar het bracht voor Sony genoeg op om een vervolg het groene licht te geven. En hoewel de critici niet helemaal ondersteboven was van de misdaadfilm, kon het publiek zich er wel mee vermaken. Dat zou voornamelijk door Washington komen en de regietalenten van Fuqua.


Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair