Angelina Jolie plaatst statement dubieuze casting getraumatiseerde meisjes

Angelina Jolie plaatst statement dubieuze casting getraumatiseerde meisjes

Jolie is op zijn zachts gezegd 'niet blij' met haar verdraaide verhaal in Vanity Fair!

Vorige week sierde creatief duizendpoot Angelina Jolie (By the Sea, Unbroken) op de cover van het blad Vanity Fair. Jolie vertelde in het bijbehorende interview openhartig over haar privéleven. Na publicatie kwam de focus echter onverwachts te liggen op een passage over een ogenschijnlijk lugubere castingmethode die zij zou hebben gebruikt voor haar film First They Killed My Father. Jolie reageert nu zelf op alle ophef!

Begeleid met een prachtige fotoshoot, kreeg Jolie uitgebreid de ruimte in de Vanity Fair editie van vorige week om haar persoonlijke verhaal te doen over haar heftige scheiding met Brad Pitt, haar gezin en haar werk als filmmaakster, actrice en VN-ambassadrice. Een kans die Jolie waarschijnlijk had aangegrepen om eens een andere kant van haar zelf te laten zien, maar die werd verprutst door een storm van kritiek op haar persoon.

Wat is er aan de hand?

Voor haar film First They Killed My Father was Jolie op zoek naar een jong meisje uit Cambodja om de hoofdrol van Loung Ung te spelen. Ung schreef een boek over haar kindertijd onder het heftige bewind van de Rode Khmer van Pol Pot, welke als inspiratie diende voor deze film.

Jolie en haar team zochten in Cambodja naar arme, bij voorkeur getraumatiseerde meisjes voor de rol. Tijdens de audities werd er een spelletje gespeeld met de kinderen waarbij er een zakje met geld van hen werd afgepakt, zo beschreef de journalist die Jolie mocht interviewen in Vanity Fair. Veel boze lezers van het tijdschrift noemde deze manier van auditeren erg wreed.


Meer details over de castingmethode van Jolie (zoals beschreven door Vanity Fair) kun je vinden in ons bericht van afgelopen vrijdag!


Bekijk de afbeelding Jolie verdedigt zichzelf in statement

De een noemt het "mishandeling" op Twitter en een ander weer "monsterlijk"; de reacties op de beruchte passage zijn dus niet misselijk te noemen, maar de waarheid lijkt toch een stuk genuanceerder te liggen, zo blijkt uit het officiële statement van Jolie na alle commotie over haar twijfelachtige castingmethodes. Volgens Jolie zijn haar uitspraken volledig uit hun context getrokken. Lees hieronder Jolies volledige statement:


""


Jolie zei in het interview dat deze castingmethode werd gebruikt om in een spelvorm te kijken hoe de meisjes bepaalde emoties en gevoelens vertoonden. Het Cambodjaanse meisje Srey Moch werd uiteindelijk gekozen door het castingteam, omdat zij het meest oprecht reageerde tijdens haar auditie. Gelukkig blijkt er van 'kindermishandeling' zoals er door critici wordt beweerd dus geen sprake, maar controversieel leek het op het eerste gezicht wel.

First They Killed My Father moet ergens dit jaar nog op Netflix verschijnen, maar een precieze releasedatum is er nog niet.

NieuwsFilm

meest populair