Steven Spielberg over Indiana Jones 5

Steven Spielberg over Indiana Jones 5

Ook liet hij weten welke hij van de films de minste vond.

De legendarische film regisseur Steven Spielberg heeft in verschillende genres al heel wat pareltjes gemaakt. Zo heeft hij bijvoorbeeld voor het Oscar winnende drama Schindler's List gezorgd, maar ook voor special effects spektakel Jurassic Park. (Wellicht nog indrukwekkender, beide films kwamen hetzelfde jaar uit!) Ook heeft hij misschien wel het meest iconische film-personage aller tijden bedacht (samen met George Lucas), Indiana Jones.

Hoewel het in het geval van Harrison Ford natuurlijk lastig kiezen is: is zijn rol van Indiana Jones of misschien wel die van Han Solo in Star Wars zijn meest gedenkwaardige? De kans is zeer klein dat we hem opnieuw zullen zien in een Star Wars film, maar het is wel zo goed als zeker dat de nu alweer 75-jarige acteur terugkeert voor een vijfde Indiana Jones film, al zullen de nodigen onder ons nog een beetje moeite hebben met het vergeten van het laatste deel dat voor velen, veruit het minste was van de hele franchise, The Kingdom of the Crystal Skull. Maar toen Spielberg recentelijk werd gevraagd welke hij van de films het minste vond, liet hij weten dat hij The Temple of Doom als laatste in zijn lijstje zou zetten.

Helaas gaat Spielberg niet echt in op de details, maar de kans is redelijk groot dat we er meer over te horen krijgen wanneer de HBO documentaire, genaamd Spielberg, in oktober uitkomt. Deze gaat over de gehele carrière van Spielberg. Een van de redenen waarom Spielberg de film misschien wel de minste van de 4 vindt is dat deze losstaat van de rest en er personages in te zien zijn als Jones 11-jarige 'sidekick' Short Round en zijn voormalige liefde, nachtclubzangeres Willie Scott, die later nooit meer verschijnen in de vervolgen.

Indiana Jones 5 verschijnt in 2020, al is er nog zo goed als niks bekend over het project, buiten het feit dat Spielberg en Ford allebei terugkeren en dat wat Spielberg zelf al bekend heeft gemaakt: ''Mensen hoeven zich absoluut geen zorgen te maken over de fysieke gesteldheid van Harrison; hij is echt in topvorm wat hij ook liet zien in The Force Awakens. Ik weet zeker dat Harrison de volgende keer weer in staat is het grootste gedeelte van zijn script zelf in te vullen. En ik kan Indiana Jones fans geruststellen: ik ben absoluut niet van plan Indiana Jones te laten sterven''.

Ook gaat Spielberg er van uit dat George Lucas weer van de partij zal zijn: ''Een Indiana Jones film zonder George Lucas? Dat zou pure waanzin zijn!'' De legendarische componist John Williams zal zo goed als zeker ook weer voor een vijfde keer terugkeren.



NieuwsFilm

meest populair