Netflix onderhandelt over Disney's 'Star Wars' en Marvel-films

Netflix onderhandelt over Disney's 'Star Wars' en Marvel-films

Logisch!

Walt Disney liet eerder deze week weten hun films op den duur weg te halen van Netflix. Dit allemaal om een eigen streamingdienst te lanceren. In de States zouden de gevolgen al in 2018 merkbaar zijn. In de rest van de wereld - dus ook Nederland - blijft alles zo ongeveer hetzelfde tot eind 2019. Netflix lijkt zich er niet bij neer te leggen.

Volgens Reuters zou Netflix in gesprek zijn met Walt Disney over de rechten van de Star Wars en de Marvel-films, uiteraard franchises die heel wat fans hebben. De knip zal ongetwijfeld getrokken moeten worden, mocht Netflix de films kunnen behouden.

De stap van Walt Disney komt Netflix waarschijnlijk niet als een enorme verrassing. Disney kijkt al langer naar de mogelijkheid om een eigen streamingdienst te lanceren. Even leek het er zelfs op dat Disney Netflix zou gaan aantrekken.

Daarnaast heeft Netflix er nooit een geheim van gemaakt dat hun eigen originele content hun kracht zal moeten zijn. Netflix streeft ernaar dat uiteindelijk de helft van het aanbod uit eigen films en series bestaat.



NieuwsFilm

meest populair