Featured

Special: Alle aankomende Marvel-films

Welke films komen de komende jaren hoe dan ook uit?

door Jim Pedd om 20:16 in Featured
De opnames van spektakelfilm Avengers: Infinity War zijn begonnen en daarmee komt er langzaam een einde aan de plannen waar filmstudio Marvel sinds in 2008 Iron Man uitkwam aan werkt. In 2018 nemen de Avengers het samen met de Guardians of the Galaxy op tegen superschurk Thanos (Josh Brolin). Voordat het zover is, komen er echter nog vier Marvel-films uit en daarna volgen er nog veel meer. In deze special bespreken we alle aankomende Marvel-films.


2017


Guardians of the Galaxy Vol. 2 (27 april)
Regie: James Gunn | Cast: Chris Pratt, Zoe Saldana, Kurt Russell | Bekijk de trailer
De eerstvolgende Marvel-film is er een die al over een maand in première gaat. De Guardians of the Galaxy zijn als Vol. 2 begint al dik drie maanden samen en knappen allerlei klusjes op. Zo moeten ze het als de film begint opnemen tegen een interdimensionaal monster, een missie die het begin blijkt te zijn voor het ontrafelen van het mysterie rond de vader (Russell) van Peter Quill (Pratt). Het team krijgt in deze film overigens nieuwe leden, waaronder Mantis (Pom Klementieff), Yondu (Michael Rooker) en naar het schijnt ook Nebula (Karen Gillan). Guardians Vol. 2 heeft volgens regisseur James Gunn niks te maken met Infinity War en zou geheel op zichzelf staan.


Spider-Man: Homecoming (6 juli)
Regie: Jon Watts | Cast: Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton | Bekijk de trailer
Na zijn avontuur in Captain America: Civil War, staat Spider-Man te popelen om officieel lid te worden van de Avengers. Deze solofilm zou precies daarom draaien. Want niet alleen zien we hoe Peter Parker (Holland) met z'n geheime identiteit rondslingert door New York, ook is Tony Stark (Downey Jr.) zijn mentor. En die wil niet dat Peter zich bemoeit met volwassen mensen dingen. Voor Peter is dat echter niet genoeg en als de schurkachtige Vulture (Keaton) zich aandient, denkt hij een uitgelezen kans te hebben om te bewijzen dat hij lid zou moeten worden van de superheldengroep. We gokken erop dat de film dan ook daarmee eindigt.


Thor: Ragnarok (2 november)
Regie: Taika Waititi | Cast: Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Cate Blanchett
Een film waarvan we zeker weten dat die implicaties heeft voor Infinity War is Thor: Ragnarok. Thor (Hemsworth) komt naar Asgard, waarover hij gehoord heeft dat er grote problemen zijn. Halfbroer Loki (Tom Hiddleston) heeft er een rommeltje van gemaakt en per ongeluk de godin van de Dood, Hela (Blanchett) vrijgelaten. Zij weet Thor te verbannen naar een gladiatorenplaneet, Sakaar, waar die het op moet nemen tegen de Hulk (Ruffalo). Daarna gaan de twee op een roadtrip, in een poging om Asgard te redden van de ondergang. Dat actrice Blanchett de godin van de Dood speelt, wijst er volgens velen op dat zij de persoon is waar Thanos in Infinity War indruk op wil maken. Aangezien deze film de grondvesten legt voor Infinity War, klinkt dat zo gek nog niet...2018


Black Panther (15 februari)
Regie: Ryan Coogler | Cast: Chadwick Boseman, Lupita Nyong'o, Andy Serkis
Die solofilm is uiteraard Black Panther. Hij maakte net als Spider-Man zijn opwachting in Civil War, maar moest nog even wachten om in 2018 in een eigen film te schitteren. Black Panther (Boseman) keert nu terug naar zijn thuisland, Wakanda, waar hij probeert een balans te vinden tussen zijn dubbelrol als koning en beschermheer. Tegen die achtergrond moet hij het opnemen tegen een persoonlijke vijand. Die vijand lijkt Erik Killmonger (Michael B. Jordan) te zijn, want dat is een verbannen inwoner van Wakanda, die wraak wil. Hoe weten we niet, maar wel is bekend gemaakt dat het verhaal van Black Panther direct leidt tot de gebeurtenissen van Infinity War. Een solofilm met brede implicaties dus.


Avengers: Infinity War (3 mei)
Regie: Anthony Russo, Joe Russo | Cast: Chris Hemsworth, Chris Pratt, Josh Brolin
Heel veel kunnen we niet zeggen over Avengers: Infinity War. We weten van scenarioschrijvers Stephen McFeely en Christopher Markus dat de Avengers samen moeten werken met de Guardians of the Galaxy om het op te nemen tegen Thanos. Die zoekt de Infinity Stones om zo controle te krijgen over ruimte, tijd en de hele realiteit. Met behulp van die machtige wapens wil Thanos het universum vormgeven zoals hij dat voor ogen heeft. In de comics is dat om indruk te maken op de Dood, maar in deze film zou het wellicht te maken hebben met Cate Blanchetts Hela. Verwacht wordt dat Thanos aan het eind van deze film de Infinity Stones allemaal in bezit heeft en er een jaar gewacht moet worden op de epische conclusie.


Ant-Man and the Wasp (5 juli)
Regie: Peyton Reed | Cast: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas
Pauze van het overkoepelende verhaal, dat lijkt Ant-Man and the Wasp ons te bieden, al zou dat tegelijk niet heel fraai zijn. In het verleden heeft actrice Evangeline Lilly meermaals laten weten dat Ant-Man and the Wasp een oorsprongsverhaal wordt. Wellicht krijgen we wel iets te zien van de quantum realm, waarin de oorspronkelijke Wasp verdween. Maar zeker is het niet en eigenlijk is er gewoon vrijwel niets bekend over deze tweede film van regisseur Peyton Reed over superheld Ant-Man (Rudd). We weten overigens wel dat Lilly sowieso een rol krijgt in het vervolg op Infinity War. Daarmee voegt ze zich als heldin dus bij een breed scala aan andere helden.2019


Captain Marvel (7 maart)
Regie: onbekend | Cast: Brie Larson
Opmerkelijk genoeg spreekt Marvel al sinds 2012 over de mogelijkheid van een solofilm voor een vrouwelijke superheld. Het zal tot 2019 duren voordat die film er eindelijk komt. Deze eerste solofilm voor een vrouwelijke held van Marvel, draait om Carol Danvers, a.k.a. Captain Marvel. Het precieze verhaal van de film en wat haar oorsprong wordt weten we niet zeker. Wel is bekend dat Captain Marvel in deze film - nog zonder regisseur - de brug tussen de gebeurtenissen op de Aarde en in de ruimte vormt. Vermoedelijk zal dat zijn, omdat haar personage een oorsprong kent in de ruimte. Ze heeft in de comics immers Kree-bloed.


Untitled Avengers Movie (2 mei)
Regie: Anthony Russo, Joe Russo | Cast: Chris Hemsworth, Chris Pratt, Josh Brolin
En dan het sluitstuk van Marvels Phase Three en meteen de conclusie van de eerste Avengers-saga waarna Marvel het riedeltje vermoedelijk opnieuw begint. De strijd tegen Thanos wordt verder gevoerd en de film wordt dan ook back-to-back opgenomen met de eerste Infinity War-film. Oorspronkelijk heette de vierde Avengers-film Avengers: Infinity War - Part 2, maar om onbekende redenen besloot men die titel te wijzigen. Het zal iets met onderscheid te maken hebben, want de broers Russo lieten weten dat de films compleet van elkaar gaan verschillen.


Spider-Man: Homecoming sequel (4 juli 2019)
Regie: onbekend | Cast: Tom Holland
De eerste solofilm draait nog niet in de bioscopen, of deze tweede is al aangekondigd. Peter Parker zal zijn avonturen voortzetten en het weer opnemen tegen een nieuwe schurk. Wie dat wordt is niet bekend en het is natuurlijk ook de vraag of er andere mogelijke Avengers in voor zullen komen. Vermoedelijk is dat het geval, al kunnen we er vanuit gaan dat Iron Man dat niet doet. Robert Downey Jr. zal zijn tijd als dat personage beëindigen met zijn rol in de vierde Avengers-film. Tom Holland heeft getekend voor zes films als Peter Parker en drie solofilms.2020


In 2020 gaat Phase Four verder, al weten we niet met welke films. Wel is zeker dat er producties gepland staan voor mei, juli en november. Hieronder bevinden zich echter vermoedelijk zeker een stel vervolgfilms, waaronder wellicht die derde solofilm voor Spider-Man, een nieuwe film rond Benedict Cumberbatch als Doctor Strange en nog eentje over Ant-Man.

18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chazillionair28

Avatar

heb zo'n vermoeden dat spider-man de leiderschap na avengers 4 op zich gaat nemen. Sowieso heb ik de iron man hype nooit echt begrepen waar hij altijd een B rol heeft gehad in de marvel universe.

Verbaas me disney, zorg voor een coalitie met bijvoorbeeld een wolverine in je team waar je dat met sony kan regelen kan het ook wel met fox.

Robbepost

Avatar

^ volgens mij heeft iron man 3 solofilms en speelt hij ook in Civil War en de Avengers films een grote rol. Best wel een hoofdpersonage dus.
Lijkt me ook sterk dat het kind spiderman de leider gaat worden.

Master Of Films

Avatar

Ik denk eerder dat Captain Marvel de leiding van the Avengers gaat overnemen.

Frietgezicht

Avatar

Ik denk dan eerder Dr Strange.

rainking

Avatar

Pfff, nog 2 hele jaren totdat Captain Marvel verschijnt...
You are tearing me apart, Marvel Cinematic Universe!!!

Decepticon

Avatar

Ik denk ook eerder dat Doctor Strange of Captain Marvel de leiding overneemt, zou heel Berry zijn als een vrouwelijke superheld de leiding neemt.

Maar het is afwachten wat voor contracten Robert Downey Jr. en Chris Evans maken na Avengers 4.
Daarmee verwacht ik eigenlijk dat Captain America de leidt blijft van The Avengers.

Degenen onder ons die de extra's op de blu-ray van Doctor Strange hebben gezien, is misschien iets opgevallen.
De Phase 3 Exclusive Look, die ook op youtube werd vrijgegeven laatst, duurt hier 3 minuten langer en is iets speciaals te zien.
Op gegeven moment zie je op tafel allemaal foto's en het boek van Infinity War liggen, waar allemaal notitie blaadjes uit de zijkant steken, daar moet je opletten, want links daarvan ligt het boek "Avengers Disassembled"!

Dus hele grote kans dat de titel wordt van de 4e Avengers film en dat het daar over gaat.

MisterMarvel

Avatar

Ik hoop eigenlijk dat cap het loodje legt en bucky de nieuwe cap word en de leiding neemt. Er mogen aan het eind wel wat helden sterven na 4 fases. Verwacht nog steeds dat Vision het einde van infinity war niet gaat halen

Lordborg

Avatar

Naar mijn mening doet marvel er goed aan om de comics nogmaals te lezen en eindelijk te gaan beginnen aan "geheime oorlogen" .

Fans die de comics gelezen hebben weten dat voor de comics de ultieme series van helden samengevoegd werden oa fantastic 4,spiderman,doctor strange en heel wat meer natuurlijk ook de avangers .
(Hoewel spiderman een tijdje bij de avangers heeft gezeten in de comics was hij daar al snel weer weg , spidy werkt beter alleen en dat zal hopelijk ook naar voren komen in de films) wat niet zeggen wil dat spiderman er niet is als zijn hulp nodig is.

Wat van mij niet beval , een aparte film voor black panther ???
Zijn ze gek geworden onder helden mag je hem wel rekenen maar een superheld ??

Om het verschil duidelijk te maken : superhelden hebben speciale gaven , dat maakt hun super
Doc strange , spiderman fantastic 4 enzovoort

Op het randje van superheld ,maar eigenlijk niet lig ironman (immers een gewone man in een superuitgeruste pak)
Maar niemand kan ontkennen dat Robert Downey jr. Een fantastisch rol heeft neergezet en een genot om hem in actie te zien .
Black widow , black panther enz. Zijn helden dat zal niemand ontkennen maar superhelden ??
In mijn ogen niet
Vandaar dat ik graag "De Geheime oorlogen" verfilmd wil zien . Daarin zal je alleen superhelden vinden

chefry1983

Avatar

Ik hoop.niet dat men bekend maakt wie er eventueel sterf en wie niet. Dat houd de verrassing spannend. Een personage hoeft niet perse terug te keren na phase 3. Het ligt aan de contracten van de acteurs.

Maar ik kijk zeer uit naar infinity wars

benjamin

Avatar

Lordborg "Wat van mij niet beval , een aparte film voor black panther ???
Zijn ze gek geworden onder helden mag je hem wel rekenen maar een superheld ??
Om het verschil duidelijk te maken : superhelden hebben speciale gaven , dat maakt hun super "
Maar wat heeft dat nu te maken met het al dan niet een film geven aan Black Panther?

Master Of Films

Avatar

Lordborg "Wat van mij niet beval , een aparte film voor black panther ???
Zijn ze gek geworden onder helden mag je hem wel rekenen maar een superheld ?? Om het verschil duidelijk te maken : superhelden hebben speciale gaven , dat maakt hun super
Doc strange , spiderman fantastic 4 enzovoort"
In dat geval moet je ook gaan bitchen dat Iron Man 3 solofilms heeft gekregen. Of was het je dan niet opgevallen dat Tony zonder zijn Iron Man armor niet zo'n superheld is. Hoe dan ook. Jouw definitie van een superheld is zo krom als wat. Bruce Wayne/Batman was 1 van de 1e superhelden. En hij is geen Metahuman. Bruce Wayne is net zoals Tony. Mensen tot het uiterste.

Hoe dan ook. Iron Man & Black Panther hebben heel veel overeenkomsten met elkaar. Black Panther heeft ook recht op zijn eigen film.

Akke Moeka Hara

Avatar

Ze moeten eens focussen op december met deze films, er is nu in deze tijd een te groot gat in de winter maanden.

Gigan72

Avatar

December is Star Wars maand.
Dan gaat marvel echt geen film uit brengen want winnen van Star Wars is bijna niet te doen ook niet door marvel.

rainking

Avatar

Gigan72
Dan gaat marvel echt geen film uit brengen want winnen van Star Wars is bijna niet te doen ook niet door marvel.

En The House Of Mouse zal ook graag het hele jaar de box office willen domineren in plaats van alleen de wintermaanden.

Gigan72

Avatar

Klopt the house of mouse is de baas en die wil geld zien.
Dus zo lang Star Wars in december uit komt geen marvel films.

Akke Moeka Hara

Avatar

Dat kan best, maar er is nu echt wel een droogte op dat film gebied, gewoon december doen en klaar.
Variatie doet eten of iets..

Markie Marcolioooo

Avatar

Wie na de aftermath van de Infinity War de leiding neemt is gewoon afwachten ookal is speculeren altijd leuk.

Verder zou ik het een mooi vervolg vinden dat de Secret Wars een volgende uitdaging voor the Avengers gaat worden.

En wat speculeren betreft zit ik zelf al een tijd te denken voor eventuele titels voor het 2de deel van de IW. Zelf klinkt Infinity Gauntlet of Infinity Watch wel interessant.

horizon

Avatar

Tja, december maand. Aangezien Disney uiteindelijk zowel Marvel als Star Wars bezit zullen ze Marvel wel uit december houden.

NieuwsFilm

meest populair