Special: Alle aankomende Marvel-films

Special: Alle aankomende Marvel-films

Welke films komen de komende jaren hoe dan ook uit?

De opnames van spektakelfilm Avengers: Infinity War zijn begonnen en daarmee komt er langzaam een einde aan de plannen waar filmstudio Marvel sinds in 2008 Iron Man uitkwam aan werkt. In 2018 nemen de Avengers het samen met de Guardians of the Galaxy op tegen superschurk Thanos (Josh Brolin). Voordat het zover is, komen er echter nog vier Marvel-films uit en daarna volgen er nog veel meer. In deze special bespreken we alle aankomende Marvel-films.


2017


Guardians of the Galaxy Vol. 2 (27 april)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Gunn | Cast: Chris Pratt, Zoe Saldana, Kurt Russell | Bekijk de trailer
De eerstvolgende Marvel-film is er een die al over een maand in première gaat. De Guardians of the Galaxy zijn als Vol. 2 begint al dik drie maanden samen en knappen allerlei klusjes op. Zo moeten ze het als de film begint opnemen tegen een interdimensionaal monster, een missie die het begin blijkt te zijn voor het ontrafelen van het mysterie rond de vader (Russell) van Peter Quill (Pratt). Het team krijgt in deze film overigens nieuwe leden, waaronder Mantis (Pom Klementieff), Yondu (Michael Rooker) en naar het schijnt ook Nebula (Karen Gillan). Guardians Vol. 2 heeft volgens regisseur James Gunn niks te maken met Infinity War en zou geheel op zichzelf staan.


Spider-Man: Homecoming (6 juli)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Watts | Cast: Tom Holland, Robert Downey Jr., Michael Keaton | Bekijk de trailer
Na zijn avontuur in Captain America: Civil War, staat Spider-Man te popelen om officieel lid te worden van de Avengers. Deze solofilm zou precies daarom draaien. Want niet alleen zien we hoe Peter Parker (Holland) met z'n geheime identiteit rondslingert door New York, ook is Tony Stark (Downey Jr.) zijn mentor. En die wil niet dat Peter zich bemoeit met volwassen mensen dingen. Voor Peter is dat echter niet genoeg en als de schurkachtige Vulture (Keaton) zich aandient, denkt hij een uitgelezen kans te hebben om te bewijzen dat hij lid zou moeten worden van de superheldengroep. We gokken erop dat de film dan ook daarmee eindigt.


Thor: Ragnarok (2 november)
Bekijk de afbeeldingRegie: Taika Waititi | Cast: Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Cate Blanchett
Een film waarvan we zeker weten dat die implicaties heeft voor Infinity War is Thor: Ragnarok. Thor (Hemsworth) komt naar Asgard, waarover hij gehoord heeft dat er grote problemen zijn. Halfbroer Loki (Tom Hiddleston) heeft er een rommeltje van gemaakt en per ongeluk de godin van de Dood, Hela (Blanchett) vrijgelaten. Zij weet Thor te verbannen naar een gladiatorenplaneet, Sakaar, waar die het op moet nemen tegen de Hulk (Ruffalo). Daarna gaan de twee op een roadtrip, in een poging om Asgard te redden van de ondergang. Dat actrice Blanchett de godin van de Dood speelt, wijst er volgens velen op dat zij de persoon is waar Thanos in Infinity War indruk op wil maken. Aangezien deze film de grondvesten legt voor Infinity War, klinkt dat zo gek nog niet...



2018


Black Panther (15 februari)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ryan Coogler | Cast: Chadwick Boseman, Lupita Nyong'o, Andy Serkis
Die solofilm is uiteraard Black Panther. Hij maakte net als Spider-Man zijn opwachting in Civil War, maar moest nog even wachten om in 2018 in een eigen film te schitteren. Black Panther (Boseman) keert nu terug naar zijn thuisland, Wakanda, waar hij probeert een balans te vinden tussen zijn dubbelrol als koning en beschermheer. Tegen die achtergrond moet hij het opnemen tegen een persoonlijke vijand. Die vijand lijkt Erik Killmonger (Michael B. Jordan) te zijn, want dat is een verbannen inwoner van Wakanda, die wraak wil. Hoe weten we niet, maar wel is bekend gemaakt dat het verhaal van Black Panther direct leidt tot de gebeurtenissen van Infinity War. Een solofilm met brede implicaties dus.


Avengers: Infinity War (3 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Anthony Russo, Joe Russo | Cast: Chris Hemsworth, Chris Pratt, Josh Brolin
Heel veel kunnen we niet zeggen over Avengers: Infinity War. We weten van scenarioschrijvers Stephen McFeely en Christopher Markus dat de Avengers samen moeten werken met de Guardians of the Galaxy om het op te nemen tegen Thanos. Die zoekt de Infinity Stones om zo controle te krijgen over ruimte, tijd en de hele realiteit. Met behulp van die machtige wapens wil Thanos het universum vormgeven zoals hij dat voor ogen heeft. In de comics is dat om indruk te maken op de Dood, maar in deze film zou het wellicht te maken hebben met Cate Blanchetts Hela. Verwacht wordt dat Thanos aan het eind van deze film de Infinity Stones allemaal in bezit heeft en er een jaar gewacht moet worden op de epische conclusie.


Ant-Man and the Wasp (5 juli)
Bekijk de afbeeldingRegie: Peyton Reed | Cast: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas
Pauze van het overkoepelende verhaal, dat lijkt Ant-Man and the Wasp ons te bieden, al zou dat tegelijk niet heel fraai zijn. In het verleden heeft actrice Evangeline Lilly meermaals laten weten dat Ant-Man and the Wasp een oorsprongsverhaal wordt. Wellicht krijgen we wel iets te zien van de quantum realm, waarin de oorspronkelijke Wasp verdween. Maar zeker is het niet en eigenlijk is er gewoon vrijwel niets bekend over deze tweede film van regisseur Peyton Reed over superheld Ant-Man (Rudd). We weten overigens wel dat Lilly sowieso een rol krijgt in het vervolg op Infinity War. Daarmee voegt ze zich als heldin dus bij een breed scala aan andere helden.



2019


Captain Marvel (7 maart)
Bekijk de afbeeldingRegie: onbekend | Cast: Brie Larson
Opmerkelijk genoeg spreekt Marvel al sinds 2012 over de mogelijkheid van een solofilm voor een vrouwelijke superheld. Het zal tot 2019 duren voordat die film er eindelijk komt. Deze eerste solofilm voor een vrouwelijke held van Marvel, draait om Carol Danvers, a.k.a. Captain Marvel. Het precieze verhaal van de film en wat haar oorsprong wordt weten we niet zeker. Wel is bekend dat Captain Marvel in deze film - nog zonder regisseur - de brug tussen de gebeurtenissen op de Aarde en in de ruimte vormt. Vermoedelijk zal dat zijn, omdat haar personage een oorsprong kent in de ruimte. Ze heeft in de comics immers Kree-bloed.


Untitled Avengers Movie (2 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Anthony Russo, Joe Russo | Cast: Chris Hemsworth, Chris Pratt, Josh Brolin
En dan het sluitstuk van Marvels Phase Three en meteen de conclusie van de eerste Avengers-saga waarna Marvel het riedeltje vermoedelijk opnieuw begint. De strijd tegen Thanos wordt verder gevoerd en de film wordt dan ook back-to-back opgenomen met de eerste Infinity War-film. Oorspronkelijk heette de vierde Avengers-film Avengers: Infinity War - Part 2, maar om onbekende redenen besloot men die titel te wijzigen. Het zal iets met onderscheid te maken hebben, want de broers Russo lieten weten dat de films compleet van elkaar gaan verschillen.


Spider-Man: Homecoming sequel (4 juli 2019)
Bekijk de afbeeldingRegie: onbekend | Cast: Tom Holland
De eerste solofilm draait nog niet in de bioscopen, of deze tweede is al aangekondigd. Peter Parker zal zijn avonturen voortzetten en het weer opnemen tegen een nieuwe schurk. Wie dat wordt is niet bekend en het is natuurlijk ook de vraag of er andere mogelijke Avengers in voor zullen komen. Vermoedelijk is dat het geval, al kunnen we er vanuit gaan dat Iron Man dat niet doet. Robert Downey Jr. zal zijn tijd als dat personage beëindigen met zijn rol in de vierde Avengers-film. Tom Holland heeft getekend voor zes films als Peter Parker en drie solofilms.



2020


In 2020 gaat Phase Four verder, al weten we niet met welke films. Wel is zeker dat er producties gepland staan voor mei, juli en november. Hieronder bevinden zich echter vermoedelijk zeker een stel vervolgfilms, waaronder wellicht die derde solofilm voor Spider-Man, een nieuwe film rond Benedict Cumberbatch als Doctor Strange en nog eentje over Ant-Man.

NieuwsFilm

meest populair