Dwayne 'The Rock' Johnson jaagt op Dzjengis Khans graf

Dwayne 'The Rock' Johnson jaagt op Dzjengis Khans graf

Door Indiana Jones-achtig script aan te kopen.

Universal heeft samen met Seven Bucks Productions, het productiebedrijf van onder andere Dwayne "The Rock" Johnson, een script aangekocht voor een hedendaags actie-avontuur over de jacht op de mysterieuze graftombe van Dzjengis Khan. Het script, nog zonder titel, is geschreven door Evan Spiliotopoulos, de schrijver van het recente Beauty and the Beast en The Huntsman: Winter's War.

Hoewel de premisse van het script geknipt lijkt voor een film met The Rock, is hij niet van plan om een rol in de film te spelen. Met zijn Seven Bucks wil hij vanaf nu juist investeren in films die geen stervehikels voor hemzelf zijn. Seven Bucks werkt al met Universal aan de Fast and the Furious-reeks en de spin-off die zal draaien om zijn personage en dat van Jason Statham.

Dzjengis Khan was de man die in de 12de en 13de eeuw van het kleine, onbekende Mongolië het grootste wereldrijk over land aaneengesloten rijk maakte (alleen het Britse zee rijk in de 19de eeuw steekt het Mongoolse rijk naar de kroon, in pure omvang). Een rijk dat uiteindelijk dankzij het werk van zijn nazaten reikte van China tot aan Hongarijë tot aan Arabië. Hij staat zowel bekend om die enorme, ongekende prestatie, om zijn militaire genie en om de wreedheid waarmee die prestatie bereikt werd. Vooral in Oost-Europa en het Midden Oosten overheerst het beeld van een genocidale dictator. Na zijn dood werd hij op een onbekende plek begraven, volgens het gebruik van zijn stam. Want hoewel er nu een officiel mausoleum aan hem gewijd is in Mongolië is dat niet de plaats waar hij werkelijk begraven is. Vandaar dat er nog een film gemaakt kan worden over de zoektocht naar zijn oorspronkelijke graf.



NieuwsFilm

meest populair