Producent Joel Silver aangeklaagd wegens dood door schuld

Producent Joel Silver aangeklaagd wegens dood door schuld

Zijn assistente kwam op mysterieuze wijze in 2015 om het leven ten tijde van Jennifer Aniston's huwelijksreis.

Lethal Weapon, The Matrix en Die Hard-producent Joel Silver moet boeten voor de dood van zijn assistente. Dat vindt de familie van Carmel Musgrove, die vorige week een aanklacht heeft ingediend in Los Angeles. Hun dochter, die in 2015 op 20 augustus dood werd teruggevonden, zou overleden zijn door toedoen van Silver en een medewerker van hem: Martin Herold.

Musgrove's laatste dagen vonden plaats op het eiland Bora Bora, ten tijde van Jennifer Aniston's huwelijksreis. De actrice wilde haar trouwerij met Justin Theroux uitgebreid vieren, en nodigde allerlei bekendheden uit, waaronder Silver, Courteney Cox, Jimmy Kimmel en Jason Bateman. Via een privévliegtuig nam Silver familieleden en collega's mee, waaronder Musgrove. Na de viering bleef de producent nog op het eiland, wegens werkgerelateerde taken.

Het bedrijf van de producent, Silver Pictures, wordt in de aanklacht ook aangestipt als een aangeklaagde partij. Na het onderzoek van de lijkschouwer werden er diverse dingen aangekaart die de dood van de 28-jarige Musgrove zouden hebben veroorzaakt: drank, drugs (cocaïne en wiet), vermoeidheid, een zonnesteek en zwemmen in wateren met ongunstige weersomstandigheden.

Kennelijk nam Silver (65 jaar) zijn assistente op 18 augustus mee toen hij met zijn familie een vistochtje ondernam. Daar zou ze erg veel hebben gedronken en de zonnesteek hebben opgelopen. In de documenten wordt vermeld dat Musgrove een seksuele knipperlicht relatie had met Herold. Hij zou haar tevens van cocaïne en wiet hebben voorzien. Silver is in dit verhaal blijkbaar ook een boosdoener, omdat hij zijn assistente te hard heeft laten werken, wat een ernstige vorm van vermoeidheid zou hebben voortgebracht. Ook zou hij misschien van het drugsgebruik op de hoogte zijn geweest.

Volgens bronnen uit Frans-Polynesië spoelde Musgrove's naakte lichaam in de vroege nacht van 20 augustus aan op het strand. Het was zo'n 500 meter bij haar bungalow vandaan. Ergens tussen twaalf en één uur zou ze zijn verdronken. In 2012 begon Musgrove als stagiair bij Silver Pictures. Na een half jaar kreeg ze promotie tot assistente. Ze werkte ook aan enkele films als assistent-producent, waaronder The Gunman en Non-Stop.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair