'The Batman' standalone met nieuwe hoofdrolspeler?

'The Batman' standalone met nieuwe hoofdrolspeler?

Verwarring rond het DCEU.

De ontwikkelingen rond het DCEU van Warner Bros. zijn soms op zijn minst opmerkelijk en verwarrend te noemen. Gisteren hoorden we nog dat er een oorsprongsfilm voor The Joker zou komen, zonder Jared Leto. Die film zou zich niet in het DCEU afspelen, maar in een losse filmreeks. Nu vertelt regisseur Matt Reeves over The Batman dat die film ook los van het canon komt te staan.

In een interview met KCRW (via The Wrap) liet Reeves dat weten. "Nou, ik heb het idee om iets met het personage te doen, dat voelt alsof het mij persoonlijk zou kunnen raken, en een perspectief dat kan uitgroeien tot veel meer. Toen zij [Warner Bros.] mij benaderden, zeiden ze, 'kijk, het is een standalone, het is geen onderdeel van het bredere universum'."

De vraag is nu hoe Reeves dat precies bedoelt. Het zou kunnen dat zijn DC-film simpelweg niet verbonden is met het canon en Reeves daardoor meer creatieve vrijheid heeft. Zo kan Batman avonturen beleven zonder dan bijvoorbeeld andere DC-helden nodig te hebben. Interessant is ook een foutje van The Hollywood Reporter, dat stelde dat er gezocht wordt naar een nieuwe Batman-acteur voor die standalone film.

Later heeft de site die zin uit het artikel gehaald en schrijft het dat onduidelijk is waar The Batman valt, in het DCEU of onder het standalone-label. Interessant is het natuurlijk wel: naar het schijnt is Ben Affleck overweldigd door de grote hoeveelheid DC-films waarin hij zou moeten spelen en twijfelt hij daarom over een standalone-film. Mocht de film van Reeves echt op zichzelf staan, kan men inderdaad eventueel een andere acteur inhuren, om Affleck als 'de' Batman in films als Justice League te gebruiken.



NieuwsFilm

meest populair