Fikse kritiek op 'Hellboy'-reboot

Fikse kritiek op 'Hellboy'-reboot

Whitewashing.

Kortgeleden werd aangekondigd dat acteur Ed Skrein een van de hoofdrollen zou gaan spelen in Hellboy. Hij werd gecast als Ben Daimio, een personage dat in de comics van Mike Mignola een Japans-Amerikaanse achtergrond heeft. Nu is er vanuit fans kritiek: wederom zou Hollywood een blanke acteur een niet-blanke rol geven.

Vakblad Deadline vat de grootste kritiek samen. Problematisch is volgens veel fans vooral dat Daimio simpelweg een Japans personage is in de comics, zoals je hieronder ziet. Dat er dan weer, nadat de afgelopen maanden al teveel van dit soort controverses zijn geweest, een blanke acteur gecast wordt in deze rol, pikken ze niet.


Whitewashing is een toenemend punt van kritiek als het aankomt op Hollywood-films. Recentelijk was er fikse kritiek op Netflix-film Death Note. Die film is gebaseerd op een Japanse anime, maar heeft blanke hoofdrolspelers. Andere films waar veel commentaar op was, zijn Doctor Strange - waarin Tilda Swinton de rol van een Aziatisch personage op zich nam - en Ghost in the Shell.

NieuwsFilm

meest populair