Hoe graag willen we meer 'Star Wars'-films?

Hoe graag willen we meer 'Star Wars'-films?

Walt Disney heeft er in ieder geval zin in.

Heel graag is het antwoord! Dit blijkt uit de POLL van verleden week. En het is ook duidelijk dat er wat lichte heimwee is naar de veel bekritiseerde prequel-trilogie van George Lucas. Een blik op de uitkomst van de POLL hieronder.

Op de POLL reageerden zo'n 1.800 FilmTotaal-bezoekers. De vragen zoemden vooral in op de spin-offs die Walt Disney heeft geïntroduceerd. In 2016 verscheen al Rogue One: A Star Wars Story en volgend jaar moet Han Solo: A Star Wars Story verschijnen. Vermoedelijk twee jaar daarna verschijnt "Joshua Tree" over Obi-Wan Kenobi. Tussendoor wordt de vervolgtrilogie in de sagareeks afgerond met Star Wars: The Last Jedi (2017) en Star Wars IX (2019).

Star Wars spin-offs zijn populiar

Ondanks dat de opbrengst van de eerste Anthology-film Rogue One wat magertjes ten opzichte van de opbrengst van The Force Awakens (2015) bleek, lijken nog veel mensen uit te kijken naar de volgende losstaande films. Maar liefst 69 procent ziet graag meer spin-offs in het Star Wars-universum. Een kleine derde van de stemmers ziet de losstaande films niet zitten.

Graag samen met een nieuwe saga-trilogie

Meer dan de helft van de mensen (51 procent) wil dat Walt Disney en Lucasfilm na de negende Star Wars-film en de Obi-Wan Kenobi-film doorgaan met een nieuwe trilogie én de spin-off films. Daartegenover staat dat zo'n 20 procent liever helemaal geen Star Wars-films meer wil zien. Ongeveer 17 procent wil alleen een nieuwe trilogie, 9 procent alleen spin-offs en zo'n 60 mensen (3 procent) ziet graag een remake van de oorspronkelijke trilogie.

Ewan McGregor als Obi-Wan!

Maar liefst 84 procent van de mensen ziet graag Ewan McGregor terugkeren als Obi-Wan Kenobi. De acteur speelde de rol in de prequel-trilogie en al jaren wordt zijn naam gelinkt aan een spin-off, vooral door de fans en ook door de acteur zelf. De overige stemmers zien liever een nieuwe acteur. Wie de rol gaat spelen is nog niet bekend.

NieuwsFilm

meest populair