Ed Skrein stapt na kritiek op bij 'Hellboy'

De acteur laat de rol liever een iemand anders over.

Acteur Ed Skrein kreeg flinke kritiek te verduren toen hij tekende voor Hellboy. Hij zou de rol van Ben Daimio spelen, een Aziatisch personage en dat leidde tot whitewashing-kritiek. Nu heeft de acteur besloten op te stappen en de rol over te laten aan iemand anders.

"Het is duidelijk dat het cultureel passend representeren van dit personage van belang is voor mensen, en dat het negeren van die verantwoordelijkheid een zorgwekkende trend voortzet, waarbij de stemmen en verhalen van etnische minderheden genegeerd worden. Ik heb het gevoel dat het belangrijk is dat te eren. Om die reden heb ik besloten op te stappen, zodat een passender acteur gecast kan worden," schrijft Skrein in een uitgebreid bericht. Onderaan dit bericht kan je het volledig lezen.

Ook Lionsgate gaf een statement vrij: "Ed kwam ermee naar ons en had er sterke gevoelens over. We steunen zijn onzelfzuchtige keuze helemaal. Het was niet onze intentie om ongevoelig te zijn als het aankomt op kwesties van authenticiteit en etniciteit, en we zullen een acteur zoeken die beter past bij het personage uit het bronmateriaal."

In Neil Marshalls Hellboy speelt David Harbour de titelrol. Acteur Ian McShane is gecast als Professor Broom en Milla Jovovich als de kwaadaardige Blood Queen.



NieuwsFilm

meest populair