Welke credits krijgt Joss Whedon voor zijn werk aan DC's 'Justice League'?

Welke credits krijgt Joss Whedon voor zijn werk aan DC's 'Justice League'?

Schrijf dat maar snel op!

Eindelijk is er waarschijnlijk wat meer duidelijkheid over de credits die regisseur Joss Whedon gaat krijgen voor zijn bijdrage aan DC's superheldenfilm Justice League. Whedon nam het stokje over van Zack Snyder nadat hij noodgedwongen uit de productie moest stappen na een heftig familiedrama.

In een officieel persbericht meldt studio Warner Bros. dat Whedon sowieso een naamsvermelding krijgt op de aftiteling voor zijn bijdrage aan de screenplay van Justice League, evenals schrijver Chris Terrio. Terrio krijgt samen met Snyder ook een credit voor het verhaal. Of Whedon ook officieel wordt vermeld als (co-)regisseur is nog niet bekend. Wellicht wordt over die vermelding nog onderhandeld door de betrokken partijen.

Er zijn tegenstrijdige berichten over de precieze bijdrage van Whedon aan Justice League. Sommige geruchten beweren dat Whedon intensieve reshoots heeft uitgevoerd, waarbij niet alleen Snyders toon werd veranderd, maar waarbij ook nieuwe scènes werden toegevoegd. Andere berichten vertellen juist dat Whedons invloed minder ingrijpend zal zijn. Afhankelijk van zijn daadwerkelijke bijdrage zal Warner Bros. waarschijnlijk bepalen of Whedon wel of niet in aanmerking komt voor een regiecredit.

Whedon stond eerder aan het roer van Marvels superheldenkaskrakers The Avengers (2012) en Avengers: Age of Ultron (2015). Het langverwachte Justice League verzamelt DC's bekendste en meest geliefde helden op het witte doek en moet op 16 november in de bioscopen verschijnen. Hieronder een trailer van de film!


Wat verwacht jij van de bijdrage van Whedon? Laat het ons weten in de comments hieronder!

NieuwsFilm

meest populair