Sam Rockwell wordt George W. Bush voor Dick Cheney-biopic

Christian Bale treedt op als de 46ste vicepresident van de Verenigde Staten.

Rik Timmer 2 september 2017 20:33 in Algemeen
The Hollywood Reporter bericht dat George W. Bush, de 43ste president van de Verenigde Staten, te zien zal zijn in Adam McKay's biografische film over Dick Cheney. Laatstgenoemde wordt gespeeld door Christian Bale, die ook in McKay's The Big Short zat. Volgens de website zijn de makers van de film, die Backseat of Cheney zal heten, in gesprek met Sam Rockwell om de jongere Bush te belichamen. Het ziet ernaar uit dat hij zijn handtekening zal zetten.

Dick Cheney wordt gezien als één van de meest krachtige en invloedrijke vicepresidenten van de VS. Hij droeg deze titel van 2001 t/m 2009 tijdens de twee termijnen van Bush. Volgens sommigen was hij de poppenspeler die aan de touwtjes van Bush trok. Daarvoor werkte Cheney ook voor de administraties van Richard Nixon, Gerald Ford en Bush's vader George H.W. Bush. De rollen die hij destijds vervulde waren die van stafchef van het Witte Huis en minister van Defensie.

In de film zullen we zien hoe Cheney tijdens de Vietnamoorlog het voor elkaar kreeg om aan zijn militaire dienstplicht te ontkomen, hoe hij de voorzitter en directeur werd van de multinationale onderneming Halliburton, en uiteraard hoe hij de mantel van vicepresident op zich nam. Met wat geluk zullen we ook zien hoe hij tijdens het jagen op kwartels in 2006 de 78-jarige advocaat Harry Whittington neerschoot.

De biopic is een creatie van Annapurna Pictures, Gary Sanchez Productions en Plan B Entertainment. Respectievelijk zijn deze ondernemingen verantwoordelijk voor titels als Everybody Wants Some!!, Daddy's Home en World War Z. Naast Bale, en vermoedelijk Rockwell, zullen we ook Steve Carell, Amy Adams en Bill Pullman zien. Eind deze maand moeten de opnames beginnen.

NieuwsFilm