Eerste recensies: 'IT' kent twee gezichten

Eerste recensies: 'IT' kent twee gezichten

Wat zeggen de critici?

Aankomende donderdag gaat de film It van regisseur Andy Muschietti draaien in de Nederlandse bioscopen. Op de recensies over de horrorthriller met Bill Skarsgård in de rol van de clown Pennywise rustte een embargo tot vanmorgen. Het gevolg is dat er nu overal eerste betogen online verschijnen.

Hieronder een greep uit de eerste recensies, waarbij we spoilers hebben ontweken. De Rotten Tomatoes-meter staat op het moment van schrijven op 100 procent (!) na 26 recensies, met een 8/10 als gemiddelde beoordeling.

TheWrap


"Als de personages eenmaal zijn geïntroduceerd, dan is Muschietti vrij om vast te houden aan bepaalde sets. Het resultaat is zo eng als het zou moeten zijn."

Newark Star-Ledger

"De nieuwe versie van Kings klassieke duivelse clown-verhaal levert twee van de favoriete kenmerken van de auteur op - een emotionele hervertelling van de geplaagde kinderjaren, toen het wij-tegen-de-volwassenen was, en een werkelijk visceraal gevoel van horror."

Entertainment Weekly

"De film bestaat eigenlijk uit twee films. Veruit de beste (en deze is erg goed) is degene die aanvoelt als een meer duistere Stand by Me."

USA Today

"De beruchte clown is vaak freaky, maar het zijn de jongeren, vol met hormonen en one-liners, die IT een van de betere Stephen King-verfilmingen maakt."

Total Film

"De echte reden waarom IT werkt is doordat het de tijd neemt met de kinderen, net zoveel genietend van hun kleurrijk taalgebruik en vriendschap als hun angsten."

Arizona Republic

"Dit is echt een leuke film. Goed ook. Niet geweldig, maar ouderwets in de benadering van schrikeffecten en, zelfs nog beter, in de benadering van de relatie tussen kinderen, buitenstaanders die samenspannen om een monsterlijk kwaad te lijf te gaan."

Hollywood Reporter

"Het is een solide thriller die het beste werkt als deze over de jonge helden en hun niet monster-gerelateerde zorgen gaat."

indieWire

"Het resultaat van dit 2,5 uur durend horroravontuur blijkt een effectieve vertaling en niet meer dan dat."

Kortom: IT levert, en dan vooral door het verhaal rond de Losers Club, maar ook zeker via de horror gebracht door 'het' en zijn enge clown Pennywise. Aankomende donderdag verschijnt de film in de bioscoop en morgen lees je de FilmTotaal recensie.

Overigens blijkt nu ook dat een embargo tot vlak voor verschijning zeker niet altijd een slechte film voorspelt.



NieuwsFilm

meest populair