Embargo's op filmrecensies verklappen ontvangst

Logisch ook.

Bijna iedere woensdag en/of donderdag vind je op FilmTotaal weer flink wat recensies van films die in die week in de bioscoop verschijnen. De FT-recensenten hebben het niet altijd even makkelijk, aangezien persvoorstellingen soms tot het allerlaatste moment worden uitgesteld, waardoor de recensies in een mum van tijd opgeleverd moeten worden. En dan zijn er nog de embargo's...

En juist die embargo's blijken een duidelijk signaal af te geven. De website Mashable deed onderzoek naar 27 grote bioscoopreleases en de embargo's. En wat blijkt; films met een embargo ver voor de verschijning blijken een stuk beter te worden ontvangen dan films met een embargo tot vlak voor de release. Check onderstaand overzicht maar!

Bekijk de afbeelding
Zo blijkt dat films die een recensie-embargo hebben van rond de 2 dagen voor verschijning allemaal erg mager of gewoon ronduit slecht scoren op de Rotten Tomatoes-percentagemeter. En zelfs blijkt dat de film met een embargo tot zo'n 18 dagen voor verschijning - War for the Planet of the Apes - één van de best ontvangen 2017-blockbusters is.

Een proef op de som zal IT zijn. Ondanks dat de film vanaf vrijdag in de States te zien is, zijn er nog steeds geen recensies verschenen. De recensies zouden pas vandaag mogen verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair