Algemeen

Embargo's op filmrecensies verklappen ontvangst

Logisch ook.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 08:00 in Algemeen
Bijna iedere woensdag en/of donderdag vind je op FilmTotaal weer flink wat recensies van films die in die week in de bioscoop verschijnen. De FT-recensenten hebben het niet altijd even makkelijk, aangezien persvoorstellingen soms tot het allerlaatste moment worden uitgesteld, waardoor de recensies in een mum van tijd opgeleverd moeten worden. En dan zijn er nog de embargo's...

En juist die embargo's blijken een duidelijk signaal af te geven. De website Mashable deed onderzoek naar 27 grote bioscoopreleases en de embargo's. En wat blijkt; films met een embargo ver voor de verschijning blijken een stuk beter te worden ontvangen dan films met een embargo tot vlak voor de release. Check onderstaand overzicht maar!


Zo blijkt dat films die een recensie-embargo hebben van rond de 2 dagen voor verschijning allemaal erg mager of gewoon ronduit slecht scoren op de Rotten Tomatoes-percentagemeter. En zelfs blijkt dat de film met een embargo tot zo'n 18 dagen voor verschijning - War for the Planet of the Apes - één van de best ontvangen 2017-blockbusters is.

Een proef op de som zal IT zijn. Ondanks dat de film vanaf vrijdag in de States te zien is, zijn er nog steeds geen recensies verschenen. De recensies zouden pas vandaag mogen verschijnen.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

ze moeten het gewoon opheffen die embargo's als je veel vertrouwen hebt dat film goed is.

Master Of Films

Avatar

Nou dat belooft wat voor een bepaalde "niet nader te noemen" film, waarvan sommigen hier een enorme harde plasser van krijgen.

Maar idd. Groene Horzel. Bij zeer late embargo's worden de alarm bellen ingeluid. Uit het lijstje blijkt dat Transformers al helemaal geen persvoorstelling heeft gehad...????

horizon

Avatar

Voor een nog leuker beeld had de box-office opbrengst erbij moeten staan en moviemeter + imdb gemiddelde cijfer. Dan had je publieksontvangst naast critici kunnen zetten.

Stelling:
critici zijn boos als ze geen vroege voorstellingen krijgen om over op te scheppen tegen vrienden en branden zulke films bij voorkeur af.

lol j/k

Daarnaast:
Een film die van critici alleen maar 6/10 krijgt scoort heel hoog op de RT schaal. Dus een veilige film.
Niche producties voor select publiek die bijvoorbeeld drie negens krijgt en zes vieren scoort lager op de RT schaal maar is wellicht wel de veel betere en gedurfdere film.

rubikon

Avatar

Die studios snappen best dat ze gewoon ongelooflijke bagger films maken en hopen door zo'n embargo de bevestiging zo lang mogelijk uit te stellen zodat niet iedereen direct afgeknapt is voor de film überhaubt draait.

ferryb86

Avatar

Momenteel staat It op 100% dus dit onderzoek kan je ook in de prullenbak werpen.

Robbepost

Avatar

@MOF

Bedoel je Girls trip?

benjamin

Avatar

Op zich is het natuurlijk al lang geen geheim meer dat de datum waarop het embargo wordt opgeheven iets over de kwaliteit zegt. En vooral dan dat wanneer dit héél laat is dit een slecht teken is - zie ook de vele artikelen over de 'negatieve invloed' van RT waarbij dit als oplossing werd gegeven.

nieuwslaatste nieuws