George Clooney noemt zichzelf geen hoofdrolspeler meer

George Clooney noemt zichzelf geen hoofdrolspeler meer

"Niemand wil mij het meisje zien zoenen."

Nu hij 56 jaar is wil acteur en filmmaker George Clooney zich meer gaan richten op het regisseren van films dan erin te spelen. Dat vertelt hij in een uitgebreid interview met The Hollywood Reporter, dat hier te lezen is. Volgens de Amerikaan is hij geen leading man-materiaal meer. De laatste paar titels waarin hij een grote rol vervulde waren The Monuments Men, Tomorrowland en Money Monster. Allemaal waren het geen kaskrakers.

"Ik heb al bijna twee jaar lang niet geacteerd," begint Clooney. "En ik weet niet wanneer het weer zal gebeuren. Als iemand me 'The Verdict' zou brengen, ben ik meteen van de partij. Maar ik ga niet in films spelen om alleen voor de camera te staan. Voor een hele lange tijd heb ik dat gedaan en het was leuk zolang het duurde. Naarmate je ouder wordt ogen de rollen minder interessant. Ik ben geen hoofdrolspeler meer. Niemand wil mij het meisje zien zoenen."

Verder geeft de ster ook veel om zijn familie, politiek en liefdadigheidsinstellingen. Daar heeft hij wel voldoende animo voor. "Ik kan nog wel doorgaan met het maken van films. Daar word ik enthousiast van, want ik leer er continue van en ben erbij betrokken. De kunst van het vertellen vind ik leuk, dus daar ga ik voorlopig mee verder. Maar op een gegeven moment - en dat overkomt iedereen - nemen ze je speelgoed af, plaatsen het in de speelgoedkist en nemen het mee. En ik weet dat het zal gebeuren. Ik weet hoe dit werkt, hoe het eindigt. En wanneer dat gebeurt, dan heb ik iets anders in petto."



NieuwsFilm

meest populair