Algemeen

'Star Wars: Episode IX' fors uitgesteld

Eigenlijk wel te verwachten?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 23:07 in Algemeen
Nadat we eerder vandaag te horen kregen dat The Force Awakens-kopman J.J. Abrams de regie op zich heeft genomen van Star Wars: Episode IX, is nu bekend geworden dat het afrondende deel met zo'n half jaar is vertraagd. Niet geheel onverwacht verschijnt de film nu in december 2019.

Het opschuiven van de verschijningsdatum is een herhaling van zetten voor Disney / Lucasfilm. Het later dit jaar te verschijnen Star Wars: The Last Jedi van Rian Johnson stond oorspronkelijk gepland voor de zomer van 2017, maar kreeg in januari 2016 ruim een half jaar uitstel, naar 13 december 2017.


Hiermee verschijnen alle sagafilms in de Star Wars-vervolgtrilogie in december. Voor nu staat alleen nog Han Solo: A Star Wars Story gepland voor de zomer, volgend jaar. Rogue One: A Star Wars Story verscheen net als de sagafilms in december.

Star Wars: Episode IX heeft nu 20 december 2019 als officiële verschijningsdatum, met mogelijk een dag (of twee) eerder in Nederland. Opvallend genoeg verschijnt een week eerder Wonder Woman 2. De tijd zal uitwijzen of Warner Bros. het aandurft de verschijningsdatum vast te houden. De oude datum van Episode IX is gelijk gereserveerd voor de Walt Disney-sprookjesfilm Aladdin.

24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Verschijnt de teaser van de teaser dan ook later?

Master Of Films

Avatar

Mooi, dat alle sagafilms in de Star Wars-vervolgtrilogie in december zijn verschenen/zullen gaan verschijnen.

moviethomthomas

Avatar

Ik zag het a long long time ago al gebeuren. met TLJ is dat ook al gedaan. ik denk dat de film (en zeker bij onvermijdelijk succes van TLJ) hoe dan ook naar december opgeschoven zou worden.

GreenHornet

Avatar

ze maken er een zooitje van.

horizon

Avatar

Welk zooitje?

Dit was eigenlijk al bekend toen the Force Awakens in december verscheen.
En dat wist Lucasfilm/Disney toen ook al. Ongeacht de regisseur.

23VDV23

Avatar

Hoezo maken ze er hiermee een zooitje van? Ze nemen tot nu toe vooral extra tijd als dat nodig hebben om een bepaalde kwaliteit te halen. Dat is toch anders dan bij, laten we zeggen, Suicide Squad het geval was. Daar was veel te weinig tijd voor een goed script. Ja, TFA was verhaaltechnisch voor een aanzienlijk deel een rehash van ANH, maar naar de norm van moderne blockbusters was het verder wel een behoorlijk coherent scenario met interessante personages. Als je gaat haasten wordt zelfs dat door het putje gespoeld. Ik heb hier wel vertrouwen in. Ik had Rian Johnson een interessantere keuze gevonden, maar Abrams is los van de kritiek die hij heeft gekregen gewoon een hele degelijke, bekwame regisseur die nooit een absoluut wanproduct zal afleveren. Een veilige keuze, zeker, maar het is ook zeker een regisseur die naar kritiek zal luisteren.

GreenHornet

Avatar

ik bedoelde met zooitje, dat Disney ontzettend nerveus is met alles. Dat ze totaal geen vertrouwen hebben wat ze aan het doen zijn.

Ed Crane

Avatar

23VDV23 "Ja, TFA was verhaaltechnisch voor een aanzienlijk deel een rehash van ANH, maar naar de norm van moderne blockbusters was het verder wel een behoorlijk coherent scenario met interessante personages."

Maar... gaan we een film daadwerkelijk prijzen omdat het verhaal een beetje coherent verhaal? Een verhaal dat punt voor punt een remake is?

En dat van die personages wordt nog wel eens gezegd om de film te verdedigen, maar sorry, dat gelooft toch niemand dat degenen die dat zeggen het daadwerkelijk interessante personages vinden.

Master Of Films

Avatar

Blijkt dat Aladdin de May 24, 2019 release gaat krijgen. Episode IX & Aladdin hebben dus een stuivertje gewisseld.

23VDV23

Avatar

Ik wil ook absoluut niet beweren dat het een film is die de hemel in geprezen moet worden, maar ik heb geloof ik ook niemand gezien die beweert dat het een instant classic was. Ik vind eerder het zo hard de grond in boren als sommigen doen buiten proportie. Uiteindelijk doet die film wat een Star Wars-film in beginsel, vind ik dan, moet doen: een vlotte energie film met een universeel sprookjes achtig verhaal en herkenbare likeable personages die voelen als mensen van vlees en bloed. Zeker na het debacle van de prequels. En ja, ik vind het oprecht (naar Star Wars-normen) interessante personages. Gelukkig zijn er ook genoeg mensen die er wel zo over denken en is er meer dan voldoende grond om het verhaal voort te zetten zodat ik kan blijven genieten :)

benjamin

Avatar

23VDVD23 "Ik vind eerder het zo hard de grond in boren als sommigen doen buiten proportie."
Nuance en internet gaan nu niet direct goed samen.

Ed Crane

Avatar

Wat een ongenuanceerde uitspraak, Benjamin.

GreenHornet

Avatar

ben bang dat deze reeks nog slechter gaat worden als deel 123

schrader

Avatar

"ik bedoelde met zooitje, dat Disney ontzettend nerveus is met alles. Dat ze totaal geen vertrouwen hebben wat ze aan het doen zijn." - GreenHornet

Hoe kom je hier nu weer bij? Als het ergens een zooitje is, dan is dat wel bij WB/DCU

Ed Crane

Avatar

Oh ja, moet DC er weer bijgehaald worden.

Hey, je weet dat men nauwelijks een Star Wars-film kan maken zonder de regisseur te ontslaan hè?

23VDV23

Avatar

Als Kennedy producent was geweest van Episode I had ze ons misschien een heleboel leed kunnen besparen door George Lucas te ontslaan ;). Ach...dromen mag...

Master Of Films

Avatar

Ed Crane "Hey, je weet dat men nauwelijks een Star Wars-film kan maken zonder de regisseur te ontslaan hè?"
Werkt niet op deze manier terugslaan, gezien Star Wars niet de enige is met deze 'creatieve verschillen' trend. ;)

Directors were once the kings of Hollywood
And it isn’t just “Star Wars.” Over the past several years, an unprecedented number of filmmakers, including Edgar Wright, Patty Jenkins, Michelle MacLaren, Tim Miller, Ben Affleck, Seth Grahame-Smith, Rick Famuyiwa and Cary Fukunaga, have either walked away or been ousted from highly anticipated films at varying stages of development, most citing “creative differences.”


Ja, want ook bij DC waren enkele 'creatieve verschillen' te bekennen :P Dus DC erbij halen kan makkelijk :D
Het gaat daar achter de schermen ook niet alles van een leien dakje of wel soms?

P.s. Natuurlijk hoort Marvel er ook bij ;) Zou zo zonde zijn dat ze buiten worden gesloten bij deze vermelding.

Ed Crane

Avatar

Werkt juist prima, aangezien iemand anders DC erbij haalde om op productieproblemen te wijzen; en als je 'zelf' - lees: Star Wars - die productieproblemen veel meer hebt, dan werkt't dus niet om die ander erbij te halen om de aandacht af te leiden.

Maar nice try ;)

Jouke74

Avatar

Aladdin is toch al een hele tijd geleden uitgekomen en op DVD verkrijgbaar? Of gaan ze daar ook een real-life film van maken met echte personen? Ik vind dat vreselijk en volgens mij is dat een rechtenkwestie.

Ik vind ook dat het succes van StarWars nu teveel uitgemolken wordt.

Ed Crane

Avatar

Ja, ze gaan daar een real-life live-action film van maken. Er is geen rechtenkwestie: Disney zelf maakt de film, die hebben ook die tekenfilmversie gemaakt, dus ze maken gewoon hun eigen film na. Inderdaad, niet echt inspirerend.

benjamin

Avatar

Jouke74 "Of gaan ze daar ook een real-life film van maken met echte personen? "
Als iets een animatiefilm van Disney is, moet je er tegenwoordig vanuitgaan dat ze er ook een real-life film van maken...

Master Of Films

Avatar

Ed Crane "Werkt juist prima, aangezien iemand anders DC erbij haalde om op productieproblemen te wijzen; en als je 'zelf' - lees: Star Wars - die productieproblemen veel meer hebt, dan werkt't dus niet om die ander erbij te halen om de aandacht af te leiden."
Oh had ik al gezegd dat schrader een goed punt heeft van DC. Dus nee, dat is niet aandacht afleiden, maar juist verbreden. Want het is niet alleen Star Wars die productieproblemen heeft. Of ga je dat ontkennen. Mag hoor.
Ik heb zelfs een bron opgegeven, er zijn nog meer nog bronnen.
Dus leuk geprobeerd Edje om de aandacht af te leiden. Helaas geen pindakaas voor je. :P

En uiteraard tegen weer woord van Ed in 3...2..1...

Ed Crane

Avatar

Aandacht afleiden sloeg niet op jou, maar op Schrader.

MOF "En uiteraard tegen weer woord van Ed in 3...2..1..."

Lol, dat doorzichtige truukje weer

Master Of Films

Avatar

Ed Crane "Lol, dat doorzichtige truukje weer"
Maar wel gelukt.

Oh enne doorzichtig....nou daar heb ik een quote van de dag al voor gevonden.
Perhaps I’m not made of glass after all. Perhaps I’m made of something stronger.

Zo de laatste reactie. Niemand die het toch leest. :)

nieuwslaatste nieuws

meest populair