'Star Wars: Episode IX' fors uitgesteld

'Star Wars: Episode IX' fors uitgesteld

Eigenlijk wel te verwachten?

Nadat we eerder vandaag te horen kregen dat The Force Awakens-kopman J.J. Abrams de regie op zich heeft genomen van Star Wars: Episode IX, is nu bekend geworden dat het afrondende deel met zo'n half jaar is vertraagd. Niet geheel onverwacht verschijnt de film nu in december 2019.

Het opschuiven van de verschijningsdatum is een herhaling van zetten voor Disney / Lucasfilm. Het later dit jaar te verschijnen Star Wars: The Last Jedi van Rian Johnson stond oorspronkelijk gepland voor de zomer van 2017, maar kreeg in januari 2016 ruim een half jaar uitstel, naar 13 december 2017.


Hiermee verschijnen alle sagafilms in de Star Wars-vervolgtrilogie in december. Voor nu staat alleen nog Han Solo: A Star Wars Story gepland voor de zomer, volgend jaar. Rogue One: A Star Wars Story verscheen net als de sagafilms in december.

Star Wars: Episode IX heeft nu 20 december 2019 als officiële verschijningsdatum, met mogelijk een dag (of twee) eerder in Nederland. Opvallend genoeg verschijnt een week eerder Wonder Woman 2. De tijd zal uitwijzen of Warner Bros. het aandurft de verschijningsdatum vast te houden. De oude datum van Episode IX is gelijk gereserveerd voor de Walt Disney-sprookjesfilm Aladdin.

NieuwsFilm

meest populair