Alles over 'Kingsman: The Golden Circle'

Eggsy is terug!

Vanaf donderdag draait Kingsman: The Golden Circle, het vervolg op The Secret Service, in de bioscoop. Ditmaal trekt de franchise naar de Verenigde Staten... Mocht je benieuwd zijn welke films nog meer in de bioscoop draaien deze week en de komende weken, kan bekijk dan hier onze maandtips.

Kingsman: The Secret ServiceBekijk de afbeelding

Regie: Matthew Vaughn | Cast: Taron Egerton (Eggsy), Colin Firth (Harry Hart), Channing Tatum (Tequila), Halle Berry (Ginger), Julianne Moore (Poppy) e.a. | Scenario: Jane Goldman, Matthew Vaughn e.a. | Speelduur: 141 minuten | Genres: Actie, Avontuur Komedie | Kijkwijzer: 16

In Kingsman: The Golden Circle staan onze helden voor een nieuwe uitdaging. Als ze hun hoofdkwartier verliezen en de wereld gegijzeld wordt, ontdekken ze een verwante spionnenorganisatie in de VS genaamd Statesman. In het nieuwe avontuur dat de kracht en de intelligentie van hun agenten tot het uiterste zal testen, moeten deze twee geheime elite-organisaties samenwerken om een meedogenloze en gemeenschappelijke vijand te verslaan. Dit alles om de wereld te redden. Iets wat inmiddels een gewoonte is geworden voor Eggsy...

De productie

Nog voordat Kingsman: The Secret Service in première ging, werd er al gesproken over een mogelijk vervolg. Wat regisseur Vaughn betreft, was dat mogelijk, indien de box office opbrengst maar goed genoeg was. Dat bleek zo te zijn en in april 2015 werd bekend gemaakt dat er officieel een vervolg gemaakt werd. Tegelijk was niet zeker of Vaughn terug zou keren - hij had ook interesse in een Flash Gordon-film, maar besloot hem uiteindelijk toch te maken.

In de maanden daarna werd het script ontwikkeld, waarbij vooral ook gekeken werd of acteur Colin Firth op natuurlijke wijze teruggebracht kon worden, dan vooral zonder teveel van het verhaal vreemd te moeten maken. Ogenschijnlijk is men daarin geslaagd, want de acteur keert terug in deze film. In de eerste maanden van 2016 werden nieuwe castleden gevonden, waaronder Halle Berry, Pedro Pascal, Channing Tatum, Jeff Bridges, Elton John en Vinnie Jones. De opnames begonnen in mei 2016 en duurden tot september.

Eerste reacties

Recensies van Kingsman: The Golden Circle zijn er nog niet. Dat kan twee dingen betekenen: het is niet zo'n goede film geworden (onlangs bleek er een verband te zijn tussen de ontvangst van een film en het moment dat er recensies gepubliceerd mogen worden), of de studio wil simpelweg zoveel mogelijk geheim houden.

Box office prestaties

Met Kingsman: The Secret Service boekte 20th Century Fox een succes. De vraag is echter of dat herhaald kan worden. Er keren veel oorspronkelijke castleden terug, er is een nieuwe locatie en een fris verhaal. Maar tegelijk kan je je afvragen of de franchise dit succes te herhalen; denk maar aan Kick-Ass en het vervolg, die er niet in wisten te slagen.

Verwacht wordt dat The Golden Circle het toch gaat doen. In de Verenigde Staten staat een openingsweekend van 39 miljoen dollar voorspeld, en een totale verdienste van 100 miljoen dollar. Dat is iets minder dan het origineel, dat 128 miljoen dollar opbracht. Verder zou de film dus een succes worden.

Trivia

Alle Statesman ontlenen hun naam aan een alcoholhoudend drankje. | De eerste vervolgfilm van regisseur Matthew Vaughn. | De cast bevat vijf Oscar-winnaars: Halle Berry, Jeff Bridges, Colin Firth, Julianne Moore en Elton John.



NieuwsFilm

meest populair