Matthew Vaughn wil kleurrijke en heldhaftige 'Man of Steel' maken

Matthew Vaughn wil kleurrijke en heldhaftige 'Man of Steel' maken

De regisseur over zijn visie op de franchise.

Kortgeleden liet regisseur Matthew Vaughn weten dat hij gesprekken voert met Warner Bros. over de mogelijke regie van Man of Steel 2. Nu vertelt de regisseur tijdens een interview met de site Collider over zijn ideeën met het personage van Henry Cavill.

"Als ik Superman zou mogen maken - en ik maakte gisteren de fout om iemand te vertellen dat ik er gesprekken over heb gehad - denk ik dat, en dat is heel saai, ik echt een Superman-film wil maken. Ik heb niet het gevoel van een echte Superman - ik denk dat Donner het goed heeft gedaan, en wil daar een moderne versie van maken. Teruggaan naar het bronmateriaal... Voor mij is Superman kleurrijk, feel-good en heldhaftig. Hij is een baken van licht in het duister. En dat is wat ik denk dat hij zou moeten zijn," aldus Vaughn.

Daarmee kan zijn visie bijna niet meer afwijken van die van regisseur Zack Snyder, die ons in 2013 Man of Steel bracht, een duistere en bloedserieuze versie van het personage. Interessant genoeg verwijst Vaughn naar de versie van Richard Donner, die ook aan de basis stond van Bryan Singers Superman Returns (2006), een kleurrijke film waarin de titelheld veel op zijn comicversie leek, maar die niet heel erg slaagde.

Wat denken jullie van een vernieuwde, kleurrijke Superman?



NieuwsFilm

meest populair