Blu-ray review 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' - op en top vermaak!

Blu-ray review 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' - op en top vermaak!

De A-Holes zijn terug.

Regie: James Gunn | Cast: Chris Pratt (Peter Quill), Zoe Saldana (Gamora), Dave Bautista (Drax), Kurt Russell (Ego), Michael Rooker (Yondu), e.a. | Speelduur: 135 minuten | Bioscooprelease: 27.04.2017 | Recensie FilmTotaal: 4 sterren

In 2014 namen Walt Disney en Marvel Studios een redelijke gok door de - zeker voor het grote publiek - vrij onbekende Guardians of the Galaxy te introduceren. De "A-Holes" bleken echter een enorm succes en regisseur James Gunn mocht gelijk met een tweede deel aan de slag. Guardians of the Galaxy Vol. 2 verscheen eerder dit jaar en ondanks dat de echte verrassing er duidelijk vanaf is, bleek de film in de wereld van Iron Man en de Avengers opnieuw zeer vermakelijke sciencefiction.

Het $200 miljoen kostende Guardians of the Galaxy Vol. 2 (FT Stercijfer = 7,2) zet de avonturen van het team voort terwijl ze reizen door de buitenste regionen van de kosmos. De Guardians moeten vechten om hun familie bij elkaar te houden, terwijl ze de mysteries over Peter Quills vader ontrafelen. Oude vijanden worden nieuwe vrienden en schieten hen gedurende de reis te hulp.

Disney bracht het goed ontvangen Guardians of the Galaxy Vol. 2, goed voor $863,4 miljoen wereldwijd, onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de prima uitgave, inclusief het prima bonusmateriaal.

Bekijk de afbeeldingDiscs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 7.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 8717418497149 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D Blu-ray | Met dank aan: Walt Disney Studios Home Entertainment

De Blu-ray schijf van Guardians of the Galaxy Vol. 2 zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt na het basic logo van Marvel Studios, de taalselectie en het geanimeerde Marvel Studios logo de trailer voor Thor: Ragnarok. Daarna verschijnt het geanimeerde hoofdmenu.

Beeld

Deze Blu-ray uitgave van Walt Disney is weer van topkwaliteit wat betreft beeld. De kleuren zijn vol en pakkend en geven de actie / avonturen veel energie. Tel daarbij de scherpte op, zowel in close-ups als in de diepte, en je hebt een geweldige kijkervaring. De film was de eerste MCU-film die werd opgenomen met Red Weapon 8K en hier en daar ook met IMAX-camera's. Het gevolg is dat het beeld er in kleur een stuk beter uitziet dan de voorgaande films. Ook de visuele effecten met Groot en Rocket zijn weer top. Al met al een uitgave om van te smullen!

Geluid

Naast de vele personages speelt muziek doorlopend een belangrijke rol. Naast het bombastische en sfeervolle ondersteunende geluid is er uiteraard ook veel muziek, aangeleverd door "Awesome Mix Vol. 2". Uiteraard was regisseur Gunn hierbij flink betrokken, maar ook componist had een belangrijke rol. Uiteraard barst het van de surround effects bij deze blockbuster. Alles bij elkaar opgeteld is ook de audio van topkwaliteit.

Bonusmateriaal

De bonusmaterialen voor deze Marvel Studios-film wijken niet enorm af van wat je normaal gesproken krijgt. Hieronder het overzicht. Overigens is de film te starten met een korte intro van de regisseur.

Bonus Round: The Making of Guardians of the Galaxy Vol. 2: Dit hoofdstukje bestaat uit vier featurettes over de regisseur (In the Director's Chair with James Gunn), de muziek in de film (Reunion Tour: The Music), de prachtige computeranimaties (Living Planets and Talking Trees: The Visual Effects) en de uiteenlopende acteurs (Showtime: The Cast). Bij elkaar duren deze featurettes zo'n 40 minuten en ze geven flink wat achtergrondinformatie.

Guardians Inferno - Music Video: De clip van The Sneepers die het nummer Guardians Inferno laten horen. Dit is de videoclip met David Hasselhoff, die al eens is behandeld op FIlmTotaal.

Gag Reel: De standaard grappen en grollen vanaf de set van de film.

Deleted Scenes: Vier verwijderde scènes die gezamenlijk 5 minuten duren en de titels Adolescent Groot Extended, Memorial to the War on Xandar, Kraglin and Quill Talk Tunes en Mantis and Drax Feel the Sadness Extended dragen.

Audiocommentaar: Schrijver/regisseur James Gunn heeft de track ingesproken en begeleidt de scènes met flink wat commentaar.

Opnieuw topvermaak; prima schijf!

Guardians of the Galaxy Vol. 2 is een bijzonder vermakelijk sciencefiction actie-avontuur waarin de personages soms wel wat fors worden aangezet. Maar dit maakt eigenlijk niet zoveel uit, aangezien de meeste grappen vermakelijk zijn terwijl de actie maar blijft komen. Met flink wat nieuwe personages is het uitkijken naar Guardians of the Galaxy Vol. 3 en uiteraard ook de aanstaande twee Avengers-films waarin de Guardians de Avengers gaan ontmoeten.



NieuwsFilm

meest populair