Linda Hamilton keert terug als Sarah Connor

Linda Hamilton keert terug als Sarah Connor

In nieuwe 'Terminator' reboot/sequel.

Voorafgaande aan een vertoning van Terminator 2: Judgment Day in 3D in Hollywood gisteravond, kondigden Tim Miller (Deadpool) en James Cameron aan dat Linda Hamilton terug zal keren als Sarah Conner in de nieuwe reeks Terminator reboots/sequels.

Regisseur Tim Miller, die de zesde Terminator-film gaat regisseren, is met James Cameron samen een nieuwe trilogie aan het ontwikkelen, die vervolgen zullen zijn op Terminator 2: Judgment Day en alles wat daarna kwam links laten liggen. Tenminste, zodra in 2019 de rechten van de filmreeks terugkeren naar Cameron. Ze werken daaraan met een groep schrijvers inclusief David Goyer (de Blade-trilogie, Nolans Dark Knight-trilogie) en Josh Friedman, de bedenker van de tv-serie The Sarah Connor Chronicles (waarin Lena 'Cersei Lannister' Heady het titelpersonage speelde).

James Cameron zei tijdens de avond over Linda Hamilton en haar personage: ''Gezien haar betekenis voor gender en actiesterren destijds, zal het een enorm statement zijn om haar straks terug te zien als ervaren krijger. Er zijn nu 50-jarige en 60-jarige gozers die schurken doden in films, maar een vrouwelijk voorbeeld ontbreekt nog in die categorie.''

Volgens Cameron zullen Linda Hamilton en Arnold Schwarzenegger dienen als anker voor een nieuw verhaal, over een vrouw van rond de achttien. Verder belooft hij dat er nog steeds in de tijd wordt gereisd en er personages uit het verleden en de toekomst zullen verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair