Blu-ray review 'King Arthur: Legend of the Sword': Onnodige monsterflop?

Blu-ray review 'King Arthur: Legend of the Sword': Onnodige monsterflop?

Niet datgene dat we graag hadden willen zien.

Regie: Guy Ritchie | Cast: Charlie Hunnam (Arthur), Astrid Bergès-Frisbey (The Mage), Jude Law (Vortigern), Djimon Hounsou (Bedivere) Eric Bana (Uther), Aidan Gillen (Bill), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Bioscooprelease: 11.05.2017 | Recensie FilmTotaal: 3,5 ster

Aangekondigd als het eerste deel van maar liefst zes films in een 'Arthurian cinematic universe' bleek King Arthur: Legend of the Sword al vrij snel een project met de nodige problemen. Dit vooral doordat de verschijningsdatum meerdere malen werd uitgesteld. Toen de film eenmaal verscheen bleek de $175 miljoen kostende film niet dat waarop werd gehoopt. De critici was bikkelhard en de opbrengst bleek zwaar teleurstellend. Het werd een monsterflop voor Guy Ritchie.

In het prijzige King Arthur: Legend of the Sword (FT Stercijfer = 5,7) wordt Arthurs vader vermoord en neemt zijn oom Vortigern de troon over. Bestolen van zijn erfgoed en zijn identiteit, vecht Arthur zijn weg naar boven via de achterbuurten van de stad. Maar op het moment dat hij het zwaard uit de steen trekt, verandert zijn leven volledig en moet hij zijn ware identiteit accepteren, tegen wil en dank.

Warner Bros. bracht King Arthur: Legend of the Sword, goed voor nog geen $150 miljoen wereldwijd, onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief het bonusmateriaal.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: september 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos-TrueHD | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | EAN: 5051888221204 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D Blu-ray | Met dank aan: Warner Home Video

De Blu-ray schijf van King Arthur: Legend of the Sword zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnt na logo van Warner Bros. Home Entertainment gelijk het hoofdmenu.

Beeld

Er kan veel over de King Arthur-film gezegd worden, maar niet dat deze er visueel slecht uitziet. Integendeel, Guy Ritchie levert niet alleen spetterende beelden af, ook de visuele effecten zijn van een hoog niveau. In High Definition pakken die beelden super goed uit. De scherpte is fenomenaal, met geen enkele ruis of andere storende zaken. Alleen al de gigantische openingsscène met de enorme olifanten toont aan hoe fraai de visuele effecten zijn. Een top uitgave.

Geluid

De visuele beelden van Guy Ritchie worden uiteraard aangevuld met een flinke dosis filmmuziek, begeleid door John Mathieson, bekend van de muziek van films als Logan en X-Men: First Class. Uiteraard biedt deze blockbuster ook flink wat surround effects dus je kunt je set weer prima testen. Zeker als je een Dolby Atmos-opstelling hebt, de geluidstrack is daar namelijk voor gemaakt.

Bonusmateriaal

De bonusmaterialen op deze schijf zijn doorgaans van een beperkte speelduur, maar geven wel een brede blik op de realisatie van de visueel sterke film. Hieronder het overzicht.

Arthur with Swagger: De titel geeft al aan dat er wordt ingezoomd op het titelpersonage, gespeeld door Charlie Hunnam. Een rol die hem ook prima past.

Sword from the Stone: Een blik achter de realisatie samen met regisseur Guy Ritchie. Aardig om te zien hoe de filmmaker inzoomt op het enorme project.

Parry and Bleed: Een korte blik op de training van het zwaardvechten. Iets dat overduidelijk een onderdeel vormt in de film.

Building on the Past: De kleding en het ontwerp in de film zijn uiteraard enorm belangrijk. In deze featurette van bijna een kwartier een blik op het vele werk dat hierin heeft gezeten.

Inside the Cut: The Action: Een korte featurette over de stuntscènes en de uitdagingen daarbij.

Camelot in 93 Days: Eigenlijk wel een aardige featurette waarin in slechts 10 minuten wordt stilgestaan bij maar lifest 93 dagen filmen. Iets dat logisch is gezien de enorme landelijke scènes. Anderzijds bestaat het geheel ook heel wat visuele effecten.

Legend of Excalibur: Een uitleg over de insteek van deze King Arthur-film.

Scenic Scotland: Een korte blik op de laatste dag filmen.

Vooral visueel erg sterk; prima Blu-ray schijf

Legend of the Sword blijkt niet de aftrap van een groter universum en dat mag best jammer genoemd worden. Een filmreeks binnen deze wereld had niet misstaan tussen alle superheldenfilms en andere bioscoopgeweld. Helaas wist Ritchie niet de juiste snaar te raken en ondanks dat het er gaaf uitziet, past zijn stijl slechts beperkt bij de rijke fantasiewereld van King Arthur en de zijnen. Het is te hopen voor Walt Disney en Aladdin dat het hem bij die film wel lukt. Hieronder de trailer van Legend of the Sword:



NieuwsFilm

meest populair