DC filmuniversum krijgt na 'Justice League' andere aanpak

DC filmuniversum krijgt na 'Justice League' andere aanpak

Plus 5 posters van de JL-helden.

In gesprek met Vulture hebben DC Entertainment President Diane Nelson en DC Films kopman Geoff Johns enige duidelijkheid gegeven over de richting van de films gebaseerd op de DC Comics-personages, zoals Batman, Superman en Wonder Woman. Het blijkt dat er in het DC Extended Universe (DCEU) na Justice League minder de nadruk gelegd gaat worden op een compleet verhaal en kruisbestuiving. En er gaan inderdaad films verschijnen die losstaan van dit DCEU.

De nieuwe stap is volgens Nelson géén chaos, maar "met opzet." "Onze intentie is zeker dat we doorgaan met het gebruiken van de continuïteit om ervoor te zorgen dat niets afwijkend en onlogisch voelt, maar er wordt niet aangedrongen op een bovenliggende verhaallijn of interconnectiviteit in het universum," aldus Nelson over het loslaten van het idee van een "shared universe".

De aangepaste strategie binnen het DCEU blijkt door Wonder Woman te komen, een film die grotendeels op zichzelf stond. "De film gaat niet over een andere film," aldus Johns. "Maar, zoals met Aquaman, hebben we niet het doel om deze te verbinden aan een andere film. Je zult met de tijd zien dat het DC filmuniversum ontwikkeld wordt als een universum, maar één die uit het hart komt van de filmmakers die de films maken."

Volgens het bericht start Warner Bros./DC Films een nieuw label waaronder zo nu en dan films worden uitgebracht die compleet losstaan van al het andere, dus gesitueerd buiten het filmuniversum. De naam van het label zijn "binnenkort" worden onthuld, aldus Johns. Geen van de films hebben nog een verschijningsdatum. Onlangs werd al duidelijk dat er een herkomstfilm moet komen over The Joker, geregisseerd door Todd Phillips.

Ook een opvallend detail is dat het "DC Extended Universe" helemaal geen officiële naam is. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld het Marvel Cinematic Universe. Achter de schermen wordt deze betiteling helemaal niet gehanteerd:


Echt duidelijkheid wordt er dus nog niet gegeven. Waarschijnlijk wachten bovenstaande verantwoordelijkheden eerst op wat Justice League gaat doen. Er zijn al heel wat films in een bepaalde fase van ontwikkeling, maar vooralsnog is alleen Aquaman daadwerkelijk in productie genomen. Deze moet eind 2018 verschijnen.

Hieronder ook nog even fraaie posters van de vijf meest vooruitgeschoven Justice League-helden:

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair