Stephen King over mogelijke 'Salem's Lot'- en 'The Stand'-remakes

Stephen King over mogelijke 'Salem's Lot'- en 'The Stand'-remakes

Salem's Lot wordt in filmvorm gegoten, terwijl The Stand waarschijnlijk een gewaagde tv-serie wordt.

Nu It wereldwijd meer dan 500 miljoen dollar binnen heeft weten te slepen en de Netflix-film Gerald's Game zeer goed ontvangen is, is het een goede maand om fan van auteur Stephen King te zijn. Tijdens een recent interview met Vulture, liet King weten dat twee van zijn meest iconische werken ook binnenkort kunnen rekenen op nieuwe versies:

"Er zijn gesprekken gevoerd voor een uitgebreide tv-versie van The Stand, die mogelijk door Showtime of CBS All Access wordt gemaakt. Daarnaast is er ook veel interesse voor een filmversie van Salem's Lot, en dat komt waarschijnlijk door het feit dat ze de miniserie van It zo succesvol hebben kunnen verfilmen en er een wereldwijd fenomeen hebben gemaakt. Dat zou er wel eens mee te maken kunnen hebben..."

Er worden al jaren pogingen gedaan om een film te maken van The Stand; eerder waren regisseurs Josh Boone (The Fault in Our Stars), Scott Cooper en Ben Affleck verbonden aan het project. Eerder werd er al eens een niet bepaald geslaagde miniserie van gemaakt in 1990.

Van Salem's Lot werden eerder een tv-film gemaakt door Tobe Hooper in 1979 en een miniserie met Rob Lowe in 2004.

King liet naast dit alles doorschemeren dat een van zijn boeken mogelijk wordt verfilmd als animatefilm, maar wilde niet kwijt over welk van zijn verhalen dit gaat.



NieuwsFilm

meest populair