Ansel Elgort mogelijk hoofdrolspeler 'The Goldfinch'

Ansel Elgort mogelijk hoofdrolspeler 'The Goldfinch'

Hij schijnt te gaan voor een Oscar.

Acteur Ansel Elgort, die speelde in Baby Driver en The Fault in Our Stars, heeft de hoofdrol aangeboden in The Goldfinch. Die film wordt gemaakt op basis van het Pulitzer-winnend boek van Donna Tartt en zou een interessant nieuw project vormen voor de acteur.

Volgens Variety heeft regisseur John Crowley Elgort de rol van Theodore Decker aangeboden. De regisseur heeft twee maanden lang gesprekken gevoerd met verschillende acteurs, waarbij Elgort dus als favoriet uit naar voren is gekomen. In het verhaal is Theodore de hoofdpersoon, het wordt vanuit zijn perspectief verteld.

In The Goldfinch bezoekt Theo met zijn moeder een kunstmuseum in New York. Precies op dat moment vindt er een terroristische aanlag plaats, waarbij de moeder van Theo om het leven komt. Tegelijk vindt hij het kleine schilderijtje Het puttertje van Carel Fabritius uit 1654. Theo neemt het doek mee, maar raakt mede daardoor verzeild in een chaotisch avontuur vol misdaad, kunstvervalsing en hoopgevende situaties.

Mocht Elgort tekenen, is duidelijk dat hij echt op zoek is naar een nieuwe film waarmee hij wellicht voor prijzen in aanmerking kan komen. Regisseur Crowley is niet de minste en zijn Brooklyn leverde actrice Saoirse Ronan een Oscar-nominatie op. Een releasedatum is er nog niet.



NieuwsFilm

meest populair